ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ – HONEYWELL, Platinum χορηγός

Νέες προκλήσεις, νέες τεχνολογικές προτάσεις και επαγγελματικές προοπτικές

Με την παρουσία άνω των 700 μηχανικών κι επαγγελματιών από το χώρο των κατασκευών, αξιωματούχων του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπροσώπων των υπουργείων, κρατικών φορέων και του ΤΕΕ, ανθρώπων του ακαδημαϊκού κόσμου, επαγγελματικών οργανώσεων, του βιομηχανικού και επιχειρηματικού κλάδου, στελεχών του τομέα των κατασκευών που συνδέονται με την πυροπροστασία, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο του ΕΛΙΠΥΚΑ στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 5 και 6 Απριλίου.

Ο όμιλος ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, που σε συνεργασία με τη HONEYWELL ήταν Platinum Χορηγός του Συνεδρίου, εκπροσωπήθηκε από μεγάλη ομάδα στελεχών – Μηχανικών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στα 52 χρόνια της ύπαρξής του ο Όμιλος έχει μελετήσει και υλοποιήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό απαιτητικών, σύνθετων και τεχνικά προηγμένων συστημάτων πυρασφάλειας, τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους έμπειρους μηχανικούς του Ομίλου, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές του, για τα συστήματα και τα νέα και καινοτόμα υλικά που προσφέρει, να μοιραστούν κοινές εμπειρίες και να μεταφέρουν ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με την πυρασφάλεια στο εταιρικό περίπτερο της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ.

Με την εξαιρετική  εισήγησή του, σχετικά με τα σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και τη σημασία τους στον  έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Γιάννης Μελετιάδης PDEng, Τεχνικός Προϊστάμενος Β. Ελλάδος της Ζαριφόπουλος, έδωσε μια δυναμική χροιά στη θεματολογία του Συνεδρίου.

Βαδίζοντας στην 6η δεκαετία του ο Όμιλος Ζαριφόπουλος, με τις τέσσερεις θυγατρικές του εταιρίες – στην Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία – έχει γίνει ένας αξιοσημείωτος παίκτης διεθνούς επιπέδου, ικανός να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και να υλοποιήσει και τα πιο δύσκολα έργα στον κλάδο του Oil & Gas, στην παραγωγή και μεταφορά ενέργειας, στη Βιομηχανία, στις Υποδομές και τα Συγκοινωνιακά Δίκτυα, σε κτιριακά έργα, καθώς και στο απαιτητικό και άκρως καινοτόμο πεδίο της νέας εποχής της ψηφιακής μετάβασης.

Το 3ο Συνέδριο του ΕΛΥΠΙΚΑ ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενισχύοντας και στηρίζοντας σημαντικά τα επόμενα βήματα του Ινστιτούτου.