Καθώς το Internet of Things εξακολουθεί να οδηγεί στη δημιουργία ιδιόμορφων και έξυπνων ψηφιακών προϊόντων, μια επίσκεψη στην CES είναι πάντα μια συναρπαστική εμπειρία, ακόμη και για όσους δεν είναι φανατικοί φίλοι της τεχνολογίας. Σας παρουσιάζουμε πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες ασφαλείας που παρουσιάστηκαν στη φετινή διοργάνωση, στο Λας Βέγκας.

Η λάμπα με την κρυφή κάμερα ασφαλείας

Ο κατασκευαστής λαμπτήρων φωτισμού Bell & Wyson παρουσίασε μια λάμπα με ενσωματωμένη κρυφή κάμερα. Η χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (11W) λάμπα LED – κάμερα διαθέτει υποδοχή TF και μικρόφωνο, ενώ στριμάρει περιεχόμενο σε tablet και smartphone μέσω Wi-Fi.

Η ιδέα πίσω από την καινοτομία είναι ότι οι επίδοξοι εισβολείς αγνοούν τη διπλή φύση του λαμπτήρα φωτισμού, οπότε δεν θα επιδιώξουν να αποφύγουν την καταγραφή από την κάμερα – λάμπα τοίχου ή οροφής. Φυσικά, όπως και τα παραδοσιακά φώτα ασφαλείας, η νέα λάμπα θα μπορούσε να αποτρέψει την παραβίαση και την είσοδο, καθώς δίνει την εντύπωση ότι κάποιος είναι στο σπίτι.

Kuri – το ρομπότ νταντά

Με ιδιότητες που δεν έχουν απαραίτητα σχέση με φρουρούς ασφαλείας, το Kuri φαίνεται χαριτωμένο, με το σφαιρικό του κεφάλι και τα στρογγυλά μάτια του, ενώ το σχήμα του σώματος θυμίζει χαριτωμένο αυγό.

Αναπτύχθηκε από την Mayfield Robotics και είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα βιντεοεπιτήρησης και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Το ρομπότ φαίνεται να διαθέτει σημαντικές δυνατότητες εκμάθησης, δεδομένου ότι μπορεί να μάθει πώς να περιηγηθεί στο σπίτι σας – παρακάμπτοντας εμπόδια με τη βοήθεια ενός αισθητήρα λέιζερ. Ελέγχεται από εφαρμογή iOS και Android, ενώ διαθέτει 4 μικρόφωνα για να ακούει τις φωνητικές εντολές σας.

Norton Core IOT router

Η Symantec Norton ισχυρίζεται ότι δημιούργησε τον πιο ασφαλή router στον κόσμο. Αν και αυτή είναι η πιο σχετική αναφορά για το προϊόν, ακόμα πιο συναρπαστική σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρα η εμφάνιση του. Σύμφωνα με τη Norton, το σχήμα του δρομολογητή δεν έχει σχέση μόνο με την αισθητική, αλλά και με την κεραία του για καλύτερη κάλυψη.

Με κάθε λογής αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης να εφοδιάζονται με τσιπ υπολογιστών και συνδέσεις WiFi, το Internet of Things αυξάνεται ταχύτερα από ότι περίμεναν πολλοί. Το Core IOT είναι σχεδιασμένο για να αποτρέψει απόπειρες hacking στα ευάλωτα οικιακά δίκτυα, επιθεωρώντας κάθε πακέτο δεδομένων για γνωστά κακόβουλα προγράμματα, βάζοντας σε καραντίνα αυτόματα ότι είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια.

Έχουμε να κάνουμε με ένα ισχυρό router, το οποίο διαθέτει επεξεργαστή 1.7GHz dual-core chip και 802.11ac Wi-Fi μετάδοση στα 5GHz και 2.4GHz, με μέγιστη απόδοση 2500Mbps.

Πηγή: Tech4gods.com 

Ring Floodlight Cam

Η Ring, που είναι περισσότερο γνωστή από προϊόντα καταγραφής βίντεο σε κουδούνια εισόδου, παρουσίασε μια εξωτερική κάμερα ασφαλείας με προβολέα. Η κάμερα ενεργοποιείται μέσω ενός αισθητήρα κίνησης, μαζί με δύο προβολείς LED ισχύος 3K Lumen.

Η παρεχόμενη κάλυψη φθάνει στις 270 μοίρες, ενώ διατίθεται αναγνώριση προσώπου, μια σειρήνα συναγερμού 110 ντεσιμπέλ και υπέρυθρη νυχτερινή λήψη. Η κάμερα, που μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς επαγγελματική βοήθεια, ελέγχεται μέσω Wi-Fi από iPhone ή Android smartphone.

Η ενσωματωμένη σειρήνα μπορεί να ενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως από τον ιδιοκτήτη, που μπορεί επίσης να μιλήσει στους επίδοξους εισβολείς μέσω του μεγαφώνου που διατίθεται. Η Floodlight Cam της Ring είναι ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες και μπορεί να αντιμετωπίσει θερμοκρασίες μεταξύ -20° και 48° C.

Drones για το σπίτι

Αν και ουσιαστικά τα σχετικά προϊόντα είναι ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για να τα αγνοήσουμε.

Στην CES 2017 η Alarm.com και η Qualcomm ανακοίνωσαν ότι εργάζονται σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) εξοπλισμένα με κάμερες, που θα ξεκινούν τις πτήσεις τους από το σπίτι σας, για να εξερευνήσουν ανώμαλες δραστηριότητες, όπως ένας ασυνήθιστος θόρυβος ή κάποια ειδοποίηση από αισθητήρες κίνησης.

Στη συνέχεια θα καταγράφουν βίντεο με τις κάμερες που διαθέτουν και θα το στέλνουν στο smartphone σας. Ουσιαστικά, θα ενεργούν ως μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης, στην ακμάζουσα αγορά των drones.