fingerprint-scanner

Παραδοσιακά, οι κωδικοί πρόσβασης χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως, αλλά τείνουν να καταστούν παρωχημένοι μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ο κίνδυνος για την ασφάλεια είναι ο κορυφαίος παράγοντας που οδηγεί τις προτιμήσεις των καταναλωτών για την πιστοποίηση της ταυτότητας, καθώς το 26% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα, αντιμετώπισαν προβλήματα και κινδύνους σε ένα online λογαριασμό τους κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Το 80% των καταναλωτών πιστεύει ότι η βιομετρική πιστοποίηση είναι πιο ασφαλής από ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι.

Σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες το ποσοστό όσων αντιμετώπισαν κινδύνους φθάνει στο 35%, πιθανότατα επειδή έχουν χειρότερες συνήθειες για τη δημιουργία των παραδοσιακών κωδικών πρόσβασης. Η ταυτοποίηση είναι ένα κρίσιμο σημείο διαφοροποίησης, επειδή οι καταναλωτές όλο και περισσότερο αναμένουν οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν υψηλά τα επίπεδα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων τους, παρέχοντας παράλληλα μια ανώτερη εμπειρία στον πελάτη, συμπεριλαμβανομένης της ευκολίας και της εξατομίκευσης.

Οι νεότερες ηλικίες έχουν αγκαλιάσει τις προηγμένες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, γιατί προσφέρουν έναν απλούστερο τρόπο για να συνδεθούν, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας, σύμφωνα με την έκθεση Death of the Password της Gigya. Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων αυτών των ηλιακών ομάδων, έχουν κάνει χρήση μιας ή περισσότερων μορφών βιομετρικής πιστοποίησης, όπως η τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (38%), η αναγνώριση φωνής (15%), η αναγνώριση προσώπου (11%) και η σάρωση της ίριδας (5%).

Οι ερωτώμενοι δηλώνουν, ότι τουλάχιστον μία από τις εφαρμογές που έχουν κατεβάσει προσφέρουν κάποια μορφή βιομετρικής πιστοποίησης, κάτι που ταιριάζει με τις εκτιμήσεις της Juniper Research, ότι οι χρήστες θα κάνουν λήψη περισσότερων από 770 εκατομμυρίων biometric-enabled εφαρμογών το 2019, σε σύγκριση με μόλις 6 εκατομμύρια το 2015.

Περισσότεροι από τους μισούς (52%) του συνόλου των ερωτηθέντων προτιμούν να συνδεθούν σε online λογαριασμούς με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων ελέγχου ταυτότητας, που είναι πιο ασφαλείς από ότι η παραδοσιακή πιστοποίηση με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένων 29% που προτιμούν να χρησιμοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας δύο βημάτων και 20% που προτιμούν βιομετρική πιστοποίηση.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, οι παραδοσιακοί κωδικοί πρόσβασης θα είναι νεκροί ως μια μορφή ελέγχου ταυτότητας, καθώς οι καταναλωτές απαιτούν σύγχρονες υποδομές διαχείρισης ταυτότητας που υποστηρίζουν νεότερες, πιο ασφαλείς μεθόδους ελέγχου, όπως τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν σήμερα προηγμένες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, βλέπουν ήδη το αυξημένο ενδιαφέρον και εμπλοκή των πελατών, που απολαμβάνουν την ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία σύνδεσης.