Η Κινεζική οικονομία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια αγορά της Ασφάλειας και οι κορυφαίοι Κινέζοι κατασκευαστές, Hikvision Digital Tecnology και Dahua Technology, αλλάζουν το τοπίο της βιομηχανίας, που εδώ και δεκαετίες οδηγήθηκε από δυτικές εταιρείες.

Η Hikvision παρουσίασε κέρδη 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, με αύξηση 57,5%. Η εταιρεία εξακολουθεί να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, περίπου 60% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η Hikvision σύντομα θα γίνει η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία στον τομέα της ασφάλειας. Στην οικονομική έκθεση της, η εταιρεία αναφέρει αύξηση 107,8% σε υπερπόντιες αγορές το 2013 και 37,8% στην εγχώρια αγορά της, την Κίνα. Το 2014, η ανάπτυξη στο εξωτερικό ήταν στο 74,9% και 56% στην εγχώρια αγορά. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, η ανάπτυξη ήταν 41,3% και 47,8% αντίστοιχα.

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρόλο που τα συνολικά έσοδα των πωλήσεων των Hikvision και Dahua τους κατατάσσουν στο παγκόσμιο top 5, ο τζίρος που προέρχεται από υπερπόντιες αγορές αντιπροσωπεύει μόνο το 20-30% των συνολικών εσόδων τους. Μπορούμε όμως να φανταστούμε την Κίνα στο εγγύς μέλλον, να παίρνει τη θέση των Η.Π.Α. ως η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Μια προοπτική που δείχνει ξεκάθαρα τις δυνατότητες των Hikvision και Dahua να αναπτυχθούν εκτός Κίνας.

Τόσο η Hikvision, όσο και η Dahua, συμμετέχουν ενεργά στις παγκόσμιες αγορές μεγάλων έργων. Μία από τις πιο σημαντικές αγορές που εμπλέκονται είναι οι ασφαλείς / έξυπνες πόλεις, ιδίως σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες. Ταυτόχρονα, έχουν αναπτύξει τις δικές τους λύσεις VMS και ολοκληρωμένες λύσεις παρακολούθησης βίντεο.

Υπάρχουν πολλές ακόμα ασιατικές εταιρείες στον τομέα της Ασφάλειας, κυρίως από την Ταϊβάν και την Κορέα, που έχουν επηρεαστεί τελευταία από τον Κινεζικό ανταγωνισμό και αναμένουν τώρα την ανάπτυξη μέσω στρατηγικών συνεργασιών, αλλά και της παγκόσμιας επέκτασης και ανάπτυξης των συστημάτων τους.