Η ανάγκη των υπευθύνων ασφαλείας για επιτήρηση των εγκαταστάσεων τους με σημασία στη λεπτομέρεια, έφερε ως συνέχεια την αναβάθμιση των παλαιών συστημάτων CCTV. H χρονική σύμπτωση της ανάγκης αυτής, με την οικονομική κρίση στη χώρα μας, ανέδειξε το ρόλο του κόστους στη λήψη αποφάσεων, ως πρωταγωνιστικό.

Η εναλλακτική λύση δημιουργήθηκε με τη γρήγορη ανάπτυξη συστημάτων αναλογικού σήματος HD (καταγραφικών εικόνας και καμερών), αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές των εγκαταστάσεων στο έπακρο.

Έτσι, η αναβάθμιση ενός υφιστάμενου συστήματος, π.χ. 720P σε έως 4Κ, είναι δυνατή διατηρώντας την καλωδίωση ομοαξονικού ή UTP. Ειδικά τώρα, όταν υπάρχει καλωδίωση UTP, η εμφάνιση λύσεων συνδυαστικών τεχνολογιών όπως η XPOE της JF TECH, που μέσω ενός αναλογικού DVR και του καλωδίου UTP, μεταφέρει την εικόνα από την κάμερα (έως 4ΜP), την τροφοδοτεί και τη ρυθμίζει, καθιστώντας γεγονός την οικονομία κλίμακας, ως προς την παραγόμενη ποιότητα εικόνας και την ευκολία υλοποίησης για τον Μελετητή & Εγκαταστάτη.

Από το H.264 στο Η.265+

Με την ανάπτυξη του προτύπου συμπίεσης H.264+ στα καταγραφικά εικόνας DVR και των αναλύσεων έως 8MP στις κάμερες AHD/CVI/TVI/XVI, η μετάδοση εικόνας υψηλής ανάλυσης (HD) μέσω ομοαξονικού καλωδίου, έχει αυξήσει θεαματικά το μερίδιo της στην αγορά των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, έναντι των δικτυακών προϊόντων.

Σήμερα προχωράμε ένα βήμα παραπέρα και με την ανάπτυξη μικροεπεξεργαστών όπως οι Hi20DV400, 3521D και 3531D, η αναβάθμιση από την τεχνολογία Η.264+ στην Η.265 ή Η.265+, είναι πλέον οικονομικά προσιτή.

Η ανάπτυξη του προτύπου Η.265+ βασίζεται στο Η.264, μειώνοντας κατά 30% έως 50% το ρυθμό μεταφοράς δεδομένων εικόνας (video bit rate), εξοικονομώντας αποθηκευτικό χώρο και εύρος ζώνης (bandwidth) στις δικτυακές εφαρμογές, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η ποιότητα της παραγόμενης εικόνας που παραμένει εξαιρετική. Η αρχή λειτουργίας του H.265+ είναι απλή, αφού μεταδίδει δεδομένα μόνο για κινούμενα αντικείμενα εντός μίας εικόνας αναφοράς.

Τα συγκριτικά αποτελέσματα μεταξύ του προτύπου H.264 και Η.265+ στον τομέα του αναγκαίου αποθηκευτικού χώρου για την ίδια εικόνα και στο ίδιο χρονικό διάστημα, είναι ιδιαιτέρως πειστικά.

Όπως εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε στον πίνακα αποτελεσμάτων συγκεκριμένου τεστ, που διεξήγαγε ο κατασκευαστικός οίκος JF TECH, για εγγραφή εικόνας από 22:00 – 08:00 χρησιμοποιώντας το πρότυπο H.265+, χρειάστηκαν 5,22GB λιγότερος αποθηκευτικός χώρος συγκριτικά με το H.264.

Έτσι πλέον η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων CCTV, επιτρέπει την αποθήκευση και αναπαραγωγή εικόνας σε αναλύσεις HD απαιτώντας μικρότερο αποθηκευτικό χώρο και εύρος ζώνης (για δικτυακές εφαρμογές).

Aπό το CVBS, AHD, TVI, CVI, στο ΧVI

Ο Κατασκευαστικός Οίκος συστημάτων βιντεοεπιτήρησης JF TECH, έχει αναπτύξει ένα νέο πρωτόκολλο κωδικοποίησης αναλογικού σήματος εικόνας, το XVI, πλήρως συμβατό με το ΑHD και ΤVI. Όταν μια κάμερα με πρωτόκολλο XVI συνδυάζεται με καταγραφικό εικόνας εφοδιασμένο με Η.265, τα οπτικά συγκριτικά αποτελέσματα στον τομέα της ευκρίνειας, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι αξιοσημείωτα.

Aπό τον φωτισμό με IR LEDs, στον φωτισμό με WARM WHITE LEDs

Σε πολλές εγκαταστάσεις οι πελάτες ή οι Υπεύθυνοι Ασφαλείας, δεν αρκούνται σε μια ασπρόμαυρη εικόνα (με φωτισμό IR) σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεν είναι προφανώς δυνατή και η ολονύχτια λειτουργία φωτισμού στους προστατευόμενους χώρους, λόγω κόστους αλλά και άλλων παραγόντων.

Η ανάγκη αυτή οδήγησε στην ανάπτυξη καμερών με συνδυαστική τεχνολογία IR leds, warm white leds και ανίχνευσης κίνησης.

Στην αρχική λειτουργία, η κάμερα παραδίδει ασπρόμαυρη εικόνα κάνοντας χρήση των IRs. Όταν στην περιοχή που έχει προκαθοριστεί, η κάμερα ανιχνεύσει ανθρώπινη παρουσία τότε θέτει σε λειτουργία warm white leds, όπου φωτίζουν τον προστατευόμενο χώρο καθιστώντας την εικόνα έγχρωμη.

Επιπλέον και προκειμένου το κινούμενο υποκείμενο να μην εκτίθεται σε ανεξέλεγκτο φωτισμό που θα έχει ως αποτέλεσμα η παραγόμενη εικόνα να χάσει τα σημεία αντίθεσης της και να «καεί» (π.χ. χαρακτηριστικά προσώπου) προβλέπεται η οδήγηση των warm white leds με ανάλογη της ανάγκης ισχύ, έτσι ώστε η παραγόμενη εικόνα να φέρει άριστο έγχρωμο οπτικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από την απόσταση του υποκειμένου από την κάμερα.

Ο Κατασκευαστικός Οίκος συστημάτων βιντεοεπιτήρησης JF TECH, έχει πρόσφατα πλασάρει στην αγορά δικτυακές κάμερες με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, εντάσσοντάς τις στη σειρά DARKLIGHT.

H ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Hangzhou Jufeng Tecnology Co.,Ltd., διαθέτει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα βιντεοεπιτήρησης (κάμερες, καταγραφικά εικόνας) με την εμπορική ονομασία JF TECH, μέσω της Διεύθυνσης Πωλήσεων Χονδρικής και μόνον προς τους επαγγελματίες πελάτες της, οριοθετώντας αυστηρά τις μεθόδους μεταπώλησης.

Διεύθυνση Πωλήσεων Χονδρικής: 212.68.78.310