Η παγκόσμια αγορά συσκευών Smart Home αναμένεται να αυξηθεί 26,9% σε ετήσια βάση το 2019, φθάνοντας σε 832,7 εκατομμύρια αποστολές, σύμφωνα με την τριμηνιαία παγκόσμια έρευνα της IDC (International Data Corporation).

Η ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί με ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) 16,9% για την περίοδο πρόβλεψης (2019-2023), φθάνοντας σε 1,6 δις συσκευές, που θα τοποθετηθούν στην αγορά το 2023, καθώς οι καταναλωτές υιοθετούν πολλαπλές συσκευές στα σπίτια τους και αυξάνεται η παγκόσμια διαθεσιμότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Το 2018 ήταν η χρονιά μαζικής απόκτησης προϊόντων στα σπίτια των καταναλωτών, καθώς τόσο η Amazon όσο και η Google αύξησαν σημαντικά τις πωλήσεις τους, μέσω χαμηλού κόστους Smart Speakers. Ωστόσο, το 2019 θα αφορά περισσότερο τη συνεργασία ανάμεσα σε διάφορες συσκευές, ώστε να σχηματίσουν μια πιο συνεκτική εμπειρία και πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες.

Η Apple αναμένεται επίσης να έχει κέρδη τα επόμενα χρόνια, αφού η υπάρχουσα δημοτικότητα των συσκευών iOS και macOS σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα των εφαρμογών / υπηρεσιών της Apple σε προϊόντα τρίτων κατασκευαστών, θα βοηθήσει την εταιρεία να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές στο οικοσύστημα της, ενώ παράλληλα θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους κατασκευαστές να προσφέρουν συμβατές συσκευές. Η Samsung είναι μια ακόμα εταιρεία που αξίζει να παρακολουθήσουμε, καθώς τα προϊόντα της επεκτείνονται σε κάθε κατηγορία και συνεχίζει να επενδύει σε Bixby και Tizen.

Μια σημαντική τάση είναι η ενσωμάτωση των Smart Assistants σε όλο το σπίτι. Τα ηχεία αυτά, με ενσωματωμένους βοηθούς φωνής, θα λειτουργήσουν ως σημείο επαφής με πολλές έξυπνες οικιακές συσκευές και ουσιαστικά θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της Smart Home εμπειρίας. Ήδη έχουμε δει αυτή την εξέλιξη με τα έξυπνα ηχεία και τελικά θα προχωρήσουμε σε κάθε είδους συσκευές, θερμοστάτες και όλα τα είδη της ψυχαγωγίας βίντεο.