Οι νέοι πίνακες ασφαλείας MAXPRO Intrusion, αποτελούν την πιο σύγχρονη λύση της Honeywell για συστήματα ασφαλείας μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Διατίθενται σε 4 μοντέλα (MPIP 2000E, MPIP 2100E, MPIP 3000E, MPIP 3100E) με ίδιες δυνατότητες στο software, αλλά διαφορετικές στο hardware (περιφερειακά υλικά, ζώνες κ.α.).

Είναι μέρος της οικογένειας προϊόντων MAXPRO και χρησιμοποιούν για διαμόρφωση το MAXPRO Cloud. Έχουν βαθμό ασφαλείας Grade 3, για εγκαταστάσεις μεσαίου και υψηλού κινδύνου και είναι συμβατοί με όλα τα EU standards.

Διαθέτουν ικανότητα επιτήρησης από 60 έως και 600 ζώνες, ανάλογα με το μοντέλο. Το πληκτρολόγιο τους είναι έγχρωμο touch με LCD display, ενώ για την επικοινωνία τους με σημειακά υλικά χρησιμοποιούν V-Plex Bus. Για την επικοινωνία τους με την πλατφόρμα cloud διαθέτουν onboard Ethernet Module, ενώ για όσους απαιτούν αδιάλειπτη επικοινωνία, διατίθεται GPRS Μodule με δυνατότητα χρήσης Global SIM.

Οι νέοι πίνακες ελέγχου υποστηρίζουν απομακρυσμένη διαχείριση (από smartphone, tablet, PC) μέσω της βραβευμένης εφαρμογής της Honeywell. Με ισχυρή end to end κρυπτογράφηση ενημερώνουν για καθετί που συμβαίνει τα Κέντρα Λήψης Σημάτων. Υποστηρίζουν επίσης τη σύνδεση και λειτουργία πυρανιχνευτών (12VDC) σε 2 ενσωματωμένες ζώνες, χωρητικότητας 16 συσκευών ανά ζώνη.

Η Ζαριφόπουλος Α.Ε., πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά, αξιοποίησε την πολύχρονη εμπειρία της, το δικό της Κέντρο Λήψης Σημάτων «ΕΡΜΗΣ», αλλά και τη στενή της συνεργασία με την Honeywell και έχει ήδη εγκαταστήσει εξειδικευμένο λογισμικό για τη λήψη και τη διαχείριση σημάτων από τους πίνακες της σειράς MAXPRO.

Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες του νέου MAXPRO μπορούν, μαζί με τις δυνατότητες του πίνακα, να γίνουν αποδέκτες και των μοναδικών υπηρεσιών που παρέχει ο «ΕΡΜΗΣ», το πρώτο Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελλάδα.

Όλα τα περιφερειακά υλικά είναι πλήρως επιτηρούμενα από την κεντρική μονάδα, ενώ προσφέρονται 2 συνδέσεις μεγάλης αυτονομίας, για μπαταρίες με συνολική χωρητικότητα 36Ah. Μπορούν να δεχθούν Bus ελεγκτές για λειτουργίες Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control), από 10 έως 60 ανάλογα το μοντέλο.

O προγραμματισμός των πινάκων MAXPRO Intrusion γίνεται αποκλειστικά με χρήση της πλατφόρμας cloud, μέσω της οποίας μπορούν να ενοποιηθούν με άλλα συστήματα MAXPRO της Honeywell, τα οποία συνδέονται και αυτά στο cloud.

Τέλος, υποστηρίζονται γραφικές παραστάσεις (χάρτες) όπου μπορούν να προγραμματιστούν όλα τα σημεία χωρίς περιορισμό, ενώ υπάρχει δυνατότητα ενοποίησης (integration) με άλλα συστήματα (NVR, Access Control).

Η απομακρυσμένη διαμόρφωση και διαχείριση σημείων, συσκευών, προγραμμάτων και χρηστών, μειώνει το λειτουργικό κόστος και βελτιώνει την αποδοτικότητα σε εγκαταστάσεις πολλαπλών τοποθεσιών.

Πλεονεκτήματα στην πράξη

Η σύνδεση με το cloud της Honeywell είναι απαραίτητη, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να προγραμματιστούν οι πίνακες, ωστόσο ο προγραμματισμός αυτός είναι αρκετά εύκολος και φιλικός στον εγκαταστάτη. Όλες οι συσκευές που συνδέονται στο Bus ανιχνεύονται από τον πίνακα αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να δηλωθεί καμία διεύθυνση σε περιφερειακό υλικό, γεγονός που καθιστά τον προγραμματισμό ταχύτατο, διευκολύνει τον εγκαταστάτη και μειώνει το χρόνο εγκατάστασης.

Ο τρόπος που είναι δομημένο το cloud επιτρέπει την κεντρική διαχείριση πολλών συστημάτων – σημείων, με πολλούς controllers (Intrusion, CCTV, Access Control) σε κάθε σημείο. Τα σημεία μπορούν να ομαδοποιηθούν ανά πελάτη, το ίδιο και οι χρήστες. Οι δυνατότητες είναι εντυπωσιακές, με υποστήριξη 30 έως 300 ομάδων ελέγχου, 500 έως 10.000 χρηστών, κ.α.

Η δομή αυτή, είναι εξαιρετική λύση για όσους αναζητούν κεντρική διαχείριση και δίνει μεγάλες δυνατότητες σε πελάτες με πολλά υποκαταστήματα (όπως Τράπεζες, Πολυκαταστήματα, Αλυσίδες Καταστημάτων, Super markets κ.α.), που χρειάζονται κεντρική διαχείριση των χώρων τους από έναν κεντρικό διαχειριστή.

Εντυπωσιακή είναι και η εφαρμογή που δημιούργησε η Honeywell για τον απομακρυσμένο χειρισμό των πινάκων. Είναι γρήγορη και άμεση, ενώ διαθέτει όλους τους βασικούς χειρισμούς του συστήματος, οπλισμό – αφοπλισμό, παρακάμψεις, παρακολούθηση συμβάντων, ενεργοποίηση εξόδων για τον χειρισμό συσκευών, ακόμη και παρακολούθηση καμερών όπου χρησιμοποιούνται.

Βασικά χαρακτηριστικά του πίνακα

 • On board ethernet module
 • IB2 data bus
 • V-plex data bus line
 • 10 inputs
 • 4 open collector outputs
 • 1 Relay output
 • 1 aux power output 12VDC
 • USB connector για σύνδεση με το LTE/4G GPRS module
 • Δεν διατίθεται connector για σύνδεση με PSTN
 • 2 onboard tamper connectors lid και wall
 • Extra connector 4 pin για σύνδεση bus περιφερειακών τοπικά μέσα στο κουτί του

Όπως και πολλά νέα συστήματα, έτσι και οι πίνακες ελέγχου MAXPRO Intrusion του κορυφαίου κατασκευαστή και διακεκριμένου προμηθευτή μας Honeywell, οδηγούν σε ένα μοντέλο τοποθέτησης και σύνδεσης των υλικών από ένα ειδικευμένο και εξειδικευμένο εγκαταστάτη εύκολα και γρήγορα, αφού ο προγραμματισμός γίνεται απομακρυσμένα.