Η παγκόσμια αγορά έξυπνων κλειδαριών αναπτύσσεται με σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) 17,3% και αναμένεται να φθάσει σε 1,4 δις δολάρια το 2024, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Energias Market Research, ενώ αποτιμάται σε 423 εκατομμύρια δολάρια το 2017.

Οι παράγοντες που καθορίζουν την ανάπτυξη της αγοράς περιλαμβάνουν την αύξηση της ζήτησης για smartphones, την υιοθέτηση εξελιγμένων συσκευών χωρίς κλειδί πρόσβασης, την αυξανόμενη ζήτηση για συνδεδεμένες έξυπνες λύσεις για κατοικίες και την αύξηση των ανησυχιών για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Άλλες αιτίες της ανάπτυξης είναι η ταχεία αστικοποίηση, που οδηγεί σε περαιτέρω ζήτηση κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, ενώ συμβάλουν η ευρεία ανάπτυξη του Internet of Things (IoT) και η γενικότερη πρόοδος της τεχνολογίας.

Η έξυπνη κλειδαριά είναι μια συσκευή – κλειδαριά πόρτας, που αντικαθιστά πολλές από τις συμβατικές κλειδαριές, λόγω της προσιτής τιμής και της ευκολίας χρήσης. Επίσης, παίζει ζωτικό ρόλο στην παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και βοηθά να αρνηθούμε ή να επιτρέψουμε την πρόσβαση εξ αποστάσεως, μέσω μιας απλής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Οι έξυπνες κλειδαριές επιτρέπουν στους χρήστες να εντοπίζουν τις εισόδους και εξόδους στους χώρους ελέγχου, ενώ αυτές οι συσκευές μπορούν να συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο και να συνεργάζονται με άλλες, ως μέρος σύνθετων λύσεων ασφάλειας για το σπίτι.

Το Bluetooth είναι το κορυφαίο πρωτόκολλο επικοινωνίας στην παγκόσμια αγορά έξυπνων κλειδαριών. Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά έξυπνων κλειδαριών, λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια, την καθιερωμένη τεχνολογική υποδομή και σημαντικές επενδύσεις από μεγάλους κατασκευαστές.

Ωστόσο, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC) αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, λόγω της αύξησης του αριθμού των εμπορικών και οικιστικών έργων, της ταχείας αστικοποίησης και της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος. Η Κίνα αναμένεται να είναι μια περιοχή-κλειδί για τα έσοδα, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από τη βιομηχανία των κατασκευών.