Η αγορά Ασφαλείας αεροδρομίων προβλέπεται να αναπτυχθεί με ένα μέσο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) 7% έως το 2024, φθάνοντας σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της Global Market Insights.

Με την παγκόσμια τρομοκρατική απειλή που πιθανόν να παραμείνει για χρόνια, αν όχι για δεκαετίες, η ζήτηση για τις τελευταίες καινοτομίες στην τεχνολογία της ασφάλειας αυξάνεται.

Οι αναβαθμίσεις στην τεχνολογία τελωνειακών ελέγχων, όπως οι σαρωτές ακτίνων Χ, οι σαρωτές χιλιοστομετρικών κυμάτων ή, οι θερμικές κάμερες, είναι οι πιο προφανείς λύσεις.

Οι αερολιμένες είναι πρόθυμοι να διατηρήσουν ή και να επιταχύνουν τη διακίνηση, ελαχιστοποιώντας την ενόχληση των επιβατών, ακόμη και όταν αναπτύσσουν συστήματα που αυξάνουν την Ασφάλεια. Υπάρχουν ήδη σήμερα αρκετές καινοτομίες που σχεδιάστηκαν για να επιτύχουν και τους δύο αυτούς αντιφατικούς στόχους.

Καθώς οι διαδικασίες ελέγχου γίνονται ολοένα και πιο αυτοματοποιημένες, άλλη έκθεση της Grand View Research εκτιμά ακόμα μεγαλύτερη την αύξηση, σε 10,7% (CAGR). Τα βιομετρικά σημεία επαλήθευσης ταυτότητας και ελέγχου διαβατηρίων και τα σημεία εισόδου με ανέπαφο έλεγχο, είναι δύο παραδείγματα τεχνολογιών που ενισχύουν την Ασφάλεια, ενώ τα απομακρυσμένα check-in, ο εξοπλισμός αισθητήρων, οι ηλεκτρονικές πύλες και τα συστήματα αποσκευών RFID, βελτιώνουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Οι αερολιμένες επιθυμούν επίσης να αναβαθμίσουν τα συστήματα επιτήρησης βίντεο για να καλύψουν ευρύτερες περιοχές με λιγότερες κάμερες και να εκμεταλλευτούν υψηλότερες αναλύσεις και την τεχνολογία ανάλυσης βίντεο. Τέτοιες τεχνολογίες μπορούν να εντοπίσουν ύποπτα πακέτα ή άτομα και να μειώσουν τη συχνότητα των ψευδών συναγερμών, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά που διατίθενται σήμερα για τερματικά, στα αεροδρόμια.

Η αγορά Ασφαλείας αεροδρομίων της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να αναπτυχθεί έντονα, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνει προτεραιότητα στην εθνική ασφάλεια, αν και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή, συνολικά.

Οι μεγάλοι οίκοι Ασφαλείας παρέχουν ολοένα και περισσότερες ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν μια σειρά τεχνολογιών. Ο Διεθνής Αερολιμένας της Σμύρνης στην Τουρκία, για παράδειγμα, σύναψε πρόσφατα, συμφωνία με την Tyco Security Products για την παροχή ενοποιημένων λύσεων ασφάλειας, όπως ο έλεγχος πρόσβασης, η παρακολούθηση θέσης και ο εντοπισμός εισβολών.