Η παγκόσμια αγορά έξυπνων οικιακών συσκευών αναμένεται να αυξηθεί κατά 23,5% σε ετήσια βάση το 2019, φθάνοντας τις 815 εκατομμύρια αποστολές συσκευών, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της IDC (International Data Corporation). Οι αποστολές συσκευών παγκοσμίως προβλέπεται να φθάσουν τα 1,39 δισεκατομμύρια έως το 2023 με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 14,4%.

Η τόνωση της ανάπτυξης της αγοράς τα επόμενα χρόνια θα προέλθει από ένα συνδυασμό της πίεσης προς τα κάτω των τιμών, από την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού, της αυξανόμενης υιοθέτησης έξυπνων ηχείων και της αύξησης της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με τις ευκολίες, την εξοικονόμηση κόστους και την εξοικονόμηση ενέργειας που παρέχουν οι έξυπνες οικιακές συσκευές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν το μερίδιο του λέοντος στις μονάδες αποστολών, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,5% κατά την περίοδο πρόβλεψης, φθάνοντας σε πάνω από 560 εκατομμύρια αποστολές μονάδων το 2023. Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε όγκο αποστολών, με τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 22,6% μεταξύ 2019 και 2023, ακολουθούμενη από τον Καναδά με 19,9% και τη Δυτική Ευρώπη με 14,7%.

Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες θα είναι στην πρώτη γραμμή της της αγοράς Smart Home, καθώς τα προϊόντα οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας θα φέρουν νέους καταναλωτές στον κόσμο των συνδεδεμένων οικιακών προϊόντων.

Οι συσκευές παρακολούθησης / ασφάλειας για το σπίτι, όπως οι έξυπνες κάμερες και οι έξυπνες κλειδαριές, θα αντιπροσωπεύουν το 22,1% των αποστολών το 2023, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18,4%.

Η ακόμα ταχύτερη ανάπτυξη της αγοράς κατά τα επόμενα χρόνια, επηρεάζεται από τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή, την ευαισθησία των καταναλωτών για το κόστος συσκευών και υπηρεσιών, αλλά και την αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα που προκύπτει από την αστάθεια της οικονομίας και των αγορών σε ολόκληρο τον κόσμο.