Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο 2022 από τη ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ  το έργο της εγκατάστασης συστημάτων πυρανίχνευσης υψηλής αξιοπιστίας στους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο, επέκταση της γραμμής 3, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΒΑΞ.

Το έργο για τη ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ξεκίνησε στους τρεις πρώτους σταθμούς (Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Νίκαιας), οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2020.

Τα  συστήματα είναι του Οίκου Schrack Αυστρίας,  λειτουργούν αυτόνομα σε κάθε σταθμό και ενημερώνουν για κάθε συμβάν το σύστημα κεντρικού ελέγχου εγκαταστάσεων του δικτύου.

Με βάση τις απαιτήσεις των προδιαγραφών της Αττικό Μετρό, η πυρανίχνευση που εγκαθίσταται στους σταθμούς επιβίβασης φέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας μέσω μηχανισμού «θερμής εφεδρείας» (hot standby) σε κάθε επιμέρους βαθμίδα του συστήματος, αποσκοπώντας στην ασφάλεια του κοινού και στην αξιοπιστία της εγκατάστασης.

Κάθε σταθμός περιλαμβάνει περίπου 1000 περιφερειακά σημεία (ανιχνευτές, μπουτόν, συσκευές αναγγελίας, module επιτήρησης και εντολών βοηθητικών εγκαταστάσεων), ενώ ο  προγραμματισμός του συστήματος προβλέπει τον έλεγχο των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του σταθμού σε συνεργασία με το κεντρικό σύστημα ελέγχου BAC.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ που συμπληρώνει φέτος 5 δεκαετίες πρωτοπόρου παρουσίας στον κλάδο συστημάτων ασφάλειας και ελέγχου, διευρύνει συνεχώς το πλούσιο portfolio της  σε σημαντικά έργα υποδομών στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.