Η εταιρεία μας συμμετείχε μαζί με 105 επιχειρήσεις που στήριξαν την 14η διοργάνωση “Ημέρες Καριέρας” της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, στη διήμερη εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο κτίριο της Helexpo 11 και 12 Φεβρουαρίου, την οποία επισκέφθηκαν περισσότεροι από 4500 χιλιάδες ενδιαφερόμενοι. Οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΥΠΑ, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειών χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, ενώ η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ υλοποίησε εργαστήρια συμβουλευτικής για σύνταξη βιογραφικού και τεχνικές επαγγελματικών συνεντεύξεων. Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πραγματοποιήθηκαν ατομικές συνεδρίες για τη βελτίωση βιογραφικών σημειωμάτων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρωθυπουργός ο οποίος αφού συζήτησε με εκπροσώπους εταιρειών και εργαζόμενους που μέσα από τις πρωτοβουλίες της ΔΥΠΑ εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι Ημέρες Καριέρας σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι καθημερινότητα. Εδώ ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει 14 τέτοιες εκδηλώσεις με συμμετοχή 700 μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν προσφέρει 18.000 θέσεις εργασίας. Ήρθαν σε αυτές 28.000 άνεργοι. Και είναι πολύ σημαντικό ότι το μήνυμα που λαμβάνουμε και από τις δύο πλευρές είναι ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αλλάζει, λειτουργεί πια ως μια υπηρεσία ευρωπαϊκών προδιαγραφών» Επιπλέον, ανέφερε πως έχει σημασία να συνδέσουμε την κατάρτιση με την πιστοποίηση ώστε να αλλάξει εκ των πραγμάτων και η προσέγγιση ακόμα και των ίδιων των εργαζομένων για την κατάρτισή τους.