Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ελληνικού δικτύου εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, βρίσκεται από ιδρύσεώς της κοντά στις τοπικές κοινωνίες των καταστημάτων της σε όλη την ελληνική περιφέρεια, ενισχύοντας τις προσπάθειες των μελών τους σε στόχους που υπάρχει ανάγκη υποστήριξης.

Το κατάστημα της Ρόδου ενισχύει και φέτος  στο πλαίσιο ΕΚΕ τον Αθλητικό Όμιλο Κολλοσός Ρόδου, που επενδύει στη νεολαία μέσα από τις δραστηριότητες της Ακαδημίας του, μιας αθλητικής κυψέλης, όπου διαπαιδαγωγούνται και αναπτύσσουν αθλητική συνείδηση, περισσότερα από 260 παιδιά από 5 έως 17 ετών. Η Ακαδημία διαμορφώνει στα παιδιά χαρακτήρα  που διέπεται από αρχές και αξίες, όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η εμπιστοσύνη, η ευγενής άμιλλα, η αυτοπειθαρχία και η ομαδικότητα.

Ο σύλλογος αντλεί το όνομα και το έμβλημά του από το τεραστίων διαστάσεων άγαλμα που κατασκευάστηκε κατά την αρχαιότητα στο νησί, τον περίφημο  Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, ενώ διατηρεί και επαγγελματικό τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών.

Στην πολύχρονη πορεία του έχει οργανώσει πολλούς Πανδωδεκανησιακούς αγώνες επιτυχώς κι έχει αναπτύξει  τις αθλητικές δεξιότητες περισσοτέρων από 3.000 αθλητών, δημιουργώντας έτσι μια στερεή βάση φιλάθλων και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την πορεία και εξέλιξή της καλαθοσφαίρισης στο νησί.