Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 το συνέδριο «Ευφυΐα και ενεργειακή αποδοτικότητα στις κτιριακές υποδομές: Καινοτόμες πρακτικές για βιώσιμη ανάπτυξη» που διοργάνωσε το IsZEB Cluster στο αμφιθέατρο «Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Cluster και συμμετέχει στο έργο και στις εκδηλώσεις του.

Το συνέδριο αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανταλλαγή ιδεών, την παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και την προώθηση της καινοτομίας στον κλάδο της κατασκευής, για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης αλλά και της ευφυΐας των κτιρίων, ένα στοίχημα που είναι κρίσιμο να κερδηθεί προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την αειφορία του κλάδου. Ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές ήταν ο Αργύρης Σιώπης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Εμπορικής Διεύθυνσης της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Θέμα της ομιλίας ήταν τα ‘’Σύγχρονα ευφυή συστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας’’, όπου παρουσιάστηκε η λύση εποπτείας και ενεργειακής εξοικονόμησης των καταστημάτων Super Market της αλυσίδας ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒ, έργο που υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία  Delphis.

Η λύση βασίστηκε στην λογισμική πλατφόρμα ARENA NX και Energy Manager της Honeywell.

Έγινε αναφορά στα τεχνικά στοιχεία της λύσης, καθώς και τα πλεονεκτήματα εφαρμογής για τον Όμιλο, κάτι που αποδεικνύεται ότι, το έργο έχει ξεκινήσει το 2017 και είναι σε εξέλιξη με την εποπτεία 152 πλέον καταστημάτων.