Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ, στις 28 Φεβρουαρίου 2024, η εκδήλωση με θέμα «Τεχνικός Ασφαλείας και Πυροπροστασία – Υλικά και συστήματα Πυρασφάλειας», την οποία διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδας (ΣΜΗΒΕ). 

Κατά την εκδήλωση συζητήθηκαν οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σχετικά με τον τεχνικό ασφαλείας, τις ομάδες πυροπροστασίας, οι εξελίξεις ως προς τους ελέγχους πυρασφάλειας που διενεργούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και παρουσιάστηκαν υλικά σχετικά με την πυρασφάλεια. Συμμετείχαν πολλοί μηχανικοί, τεχνικοί ασφαλείας, πυροσβέστες, αλλά και εκπρόσωποι  επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον κλάδο της πυρασφάλειας. Ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές ήταν ο Αργύρης Σιώπης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Εμπορικής Διεύθυνσης της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Το θέμα της ομιλίας του Αργύρη Σιώπη ήταν «Έλεγχος και συντήρηση μέσων πυροπροστασίας» με αναφορά στη νομοθεσία και τις απαιτήσεις για  τον έλεγχο εξοπλισμού και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του ΕΒΕΘ, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, κ. Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης και εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αντιπύραρχος, κ. Αντώνιος Αζάς,  Προϊστάμενος του Γραφείου Πυρασφάλειας Θεσσαλονίκης.