Σε συνεργασία με το  Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ),  η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ εκπροσωπούμενη από τον Διευθυντή Κρήτης Δημήτρη  Στάθη, συμμετείχε με επιχειρήσεις και οργανισμούς που υποστήριξαν την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου,  στις Ημέρες Καριέρας (Career Days) που πραγματοποιήθηκαν στις  3 και 4 Νοεμβρίου 2022.

Σκοπός  ήταν  η συνάντηση τελειόφοιτων και απόφοιτων του ΕΛΜΕΠΑ με στελέχη επιλογής προσωπικού επιχειρήσεων / οργανισμών που αναζητούν το «επόμενο ταλέντο» για το ανθρώπινο δυναμικό τους. Οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μια σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του ΕΛΜΕΠΑ και συνεισφέρουν σημαντικά στη μόχλευση της τοπικής και εθνικής αγοράς εργασίας.

Στις Ημέρες Καριέρας του ΕΛΜΕΠΑ, οι επιχειρήσεις/ οργανισμοί είχαν  την ευκαιρία να:

  • Έρθουν σε επαφή και να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με υποψηφίους μελλοντικούς εργαζόμενους (αποφοίτους και τελειόφοιτους του ΕΛΜΕΠΑ)
  • Παρουσιάσουν την επιχείρηση / φορέα τους σε υποψήφια στελέχη (φοιτητές / αποφοίτους) και γενικότερα στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΛΜΕΠΑ
  • Αναζητήσουν φοιτητές για πρακτική άσκηση
  • Δράσουν συμβουλευτικά προς τους φοιτητές / αποφοίτους του ΕΛΜΕΠΑ μέσω ομιλιών που σχετίζονται με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ μέλος του Ελληνικού δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης CSR HELLAS, υποστηρίζει με κάθε τρόπο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα και συμμετέχει σε εκδηλώσεις και δράσεις που ενισχύουν  ανά περίπτωση την  επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.