Project Description

Συστήματα Πυρανίχνευσης και Κατάσβεσης, Fire & Gas, Φύλαξης (ασφαλείας) των κτιρίων και των περιμέτρων, Επιτήρησης με κάμερες, Ελέγχου εισόδου και Μεγαφωνικών αναγγελιών και ενδοεπικοινωνίας.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΩΝ:

Υποδομές

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

Σε εξέλιξη

ΑΝΑΘΕΤΩΝ:

ΑΒΑΞ Α.Ε. – AVAX Branch

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ:

ICGB AD

Πυροπροστασία

Διευθυνσιοδοτημένη πυρανίχνευση και κατάσβεση. Συστήματα Fire & Gas στους 2 μετρητικούς σταθμούς

Συστήματα Ασφαλείας

Ασφάλεια εσωτερικών χώρων και περιμέτρου

CCTV

Κάμερες εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, σταθερές και κινητές

Access Control

Έλεγχος πρόσβασης εντός κτιρίων και καταγραφή παρουσίας στις εγκαταστάσεις, ενοποίηση λειτουργίας βάσει λογισμικής πλατφόρμας με τα συστήματα CCTV και ασφάλειας

Acon

Πυροσβεστήρες, πυροσβεστικές φωλιές

Άλλο

Μεγαφωνικό σύστημα με συνδυασμό ηχείων και intercom επικοινωνίας

Γενικές Πληροφορίες

Ο Όμιλος ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ανέλαβε ένα σύνθετο και πολύ υψηλής εξειδίκευσης έργο στον τομέα της Πυροπροστασίας, της Ασφάλειας χώρων και της Επικοινωνίας, στο νέο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας ICGB. Με τη βοήθεια του πρωτοποριακού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί, κάλυψε τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές του έργου. Η πετυχημένη ολοκλήρωση των συστημάτων που ανέλαβε καταδεικνύει την πολύ μεγάλη συσσωρευμένη πείρα και γνώση του Ομίλου, των Μηχανικών και των Τεχνικών της στην ανάληψη και εκτέλεση σύνθετων και υπεύθυνων έργων.

Στο πλαίσιο της Σύμβασης με τον κατασκευαστή του Έργου ΑΒΑΞ Α.Ε. και AVAX Branch, η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ανέλαβε την προμήθεια των υλικών, την παροχή τεχνικών οδηγιών, την εγκατάσταση και σύνδεση κεντρικού εξοπλισμού, καθώς και τις ρυθμίσεις, τις τελικές δοκιμές και την παράδοση σε πλήρη και κανονική λειτουργία στις συνολικά 11 εγκαταστάσεις που βρίσκονται κατά μήκος του αγωγού των 182 χλμ. (2 μετρητικοί σταθμοί, 8 βανοστάσια και Κέντρο Ελέγχου), των συστημάτων:

• Πυρανίχνευσης και Κατάσβεσης,
• Fire & Gas,
• Φύλαξης (ασφαλείας) των κτιρίων και των περιμέτρων,
• Επιτήρησης με κάμερες,
• Ελέγχου εισόδου,
• Μεγαφωνικών αναγγελιών και ενδοεπικοινωνίας.

Στο έργο συμμετοχή έχει και η θυγατρική του Ομίλου ZARIFOPOULOS BULGARIA EOOD, η οποία εκτός των παραπάνω συστημάτων ανέλαβε μέρος της τοποθέτησης της ηλεκτρολογικής υποδομής του μετρητικού σταθμού στη βουλγαρική πλευρά, καθώς και της τοποθέτησης, σύνδεσης, ρύθμισης και θέσης σε λειτουργία των συστημάτων στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη βουλγαρική επικράτεια. Το δε πυροσβεστικό εξοπλισμό προμήθευσε μία άλλη θυγατρική εταιρία του Ομίλου, η ACON Πυροσβεστικά Μέσα ΕΠΕ.

Μηχανικοί Έργων

Γιάννης Μελετιάδης, Atanas Mihov