Προσφορά ενός απινιδωτή για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Νέας Φιγαλείας, έγινε από την ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μας, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, παρέδωσε τον απινιδωτή στη Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας (ΔΕΟΦ) και συγκεκριμένα στους υπεύθυνους για τις Πρώτες Βοήθειες και τις πυρκαγιές κ.κ. Χρ. Καπλάνη και Νικ. Παπαγιώργο, αντίστοιχα.

Ο απινιδωτής θα «φιλοξενηθεί» στο αγροτικό ιατρείο ή στο δημαρχείο Φιγαλείας και η χρήση του θα γίνεται από τα μέλη της ΔΕΟΦ, με σκοπό τη διάσωση ανθρώπων που παρουσιάζουν έκτακτη ανάγκη.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό. Αν διαγνώσει πρόβλημα το οποίο χρήζει απινίδωσης, τότε ο διασώστης προβαίνει στην απινίδωση, για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στη σωστή συχνότητά του.

Σήμερα, η χρήση των απινιδωτών δεν περιορίζεται μόνο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, αλλά πλέον τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, υπουργεία, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, αεροδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, χώρους συναυλιών, πλοία, χιονοδρομικά κέντρα, σχολεία, ναούς, εργοστάσια, ιδιωτικές εταιρίες, περιπολικά αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα, ακόμα και σε κατοικίες.

Η γνωστή ως Ζούρτσα μέχρι το 1928, Κάτω Φιγαλεία μέχρι το 1981 και σήμερα Nέα Φιγαλεία, είναι γραφικό χωριό που βρίσκεται στο νομό Ηλείας, στην επαρχεία Ολυμπίας, στο Νότιο άκρο του νομού, στις ΝΔ απολήξεις του όρους Μίνθη και 56 χμ. ΝΑ του Πύργου. Έχει υψόμετρο περίπου 400 μέτρα και σήμερα είναι έδρα του Δήμου Φιγαλείας.