Διάκριση της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ στο forum- θεσμό επιχειρηματικής αριστείας

Οι καταξιωμένες επιχειρηματικές διακρίσεις “Diamonds of the Greek Economy” απονεμήθηκαν και φέτος από την εταιρεία New Times Publishing, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, στο ξενοδοχείο Hilton Athens, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, κορυφαίων επιχειρηματικών φορέων της χώρας και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκδήλωση – που διοργανώνεται επιτυχημένα για 17η συνεχή χρονιά – τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19, η τελετή πραγματοποιήθηκε με ειδικά πρωτόκολλα φιλοξενίας και συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής, ενώ μεταδόθηκε απευθείας μέσω Live streaming.

Ο όμιλος ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ αναδείχθηκε και φέτος στο φόρουμ-θεσμό για την επιχειρηματική αριστεία ως μία από τις δυναμικότερες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του CEO Τάκη Ζαριφόπουλου, η Υπεύθυνη εταιρικών σχέσεων Φωτεινή Ζαριφοπούλου.

Στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην 48ετή παρουσία της εταιρείας στην αγορά, την πορεία ανάπτυξης σε 4 χώρες, την προοπτική, καθώς και στην στάση υπευθυνότητας, ετοιμότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Διοίκησης και εργαζομένων κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας.

Η αξιολόγηση έγινε βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών και κριτηρίων, μεταξύ των οποίων η κερδοφορία, η δανειακή επιβάρυνση, η ρευστότητα, η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια κλπ. Επίσης, συνυπολογίστηκαν παράγοντες όπως τα επενδυόμενα κεφάλαια από μέρους των εταιρειών, η πολιτική τους στο ανθρώπινο δυναμικό καθώς επίσης και η αντίστοιχη σε θέματα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η αγγλόφωνη έκδοση “Diamonds of the Greek Economy 2020” στην οποία γίνεται αναλυτική παρουσίαση των εταιρειών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα και καλύπτουν όλο το επιχειρηματικό φάσμα από τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, της ναυτιλίας και του τουρισμού.