Παράδοση – Παρουσίαση συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς

Δωρεά Ομίλου ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ στην Κοινότητα Ψυχικού, Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, το σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς που ο Όμιλος ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ δώρισε στην Κοινότητα Ψυχικού, μετά από αίτημα της Προέδρου της κ. Φαίνης Χατζηαθανασιάδου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γαλάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής Β. Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη και κος Βασίλης Γιαννακόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού κα Χατζηαθανασιάδου, η πρόεδρος της κοινότητας Φιλοθέης κα Ζαφειροπούλου, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής, αντιδήμαρχοι και στελέχη των δήμων Ψυχικού, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Παπάγου, Βριλησσίων, Κηφισιάς κ.α.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Κοινότητας κα Φένη Χατζηαθανασιάδου και ο Αντιδήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού κος Νίκος Ζερβός, η υπεύθυνη εταιρικών σχέσεων κα Φωτεινή Ζαριφοπούλου που είχε τον συντονισμό της υλοποίησης, ενώ την παρουσίαση του συστήματος εκ μέρους του Ομίλου έκαναν οι μηχανικοί κ.κ. Νίκος Χατζηγεωργίου Διευθυντής Ανάπτυξης, Μανόλης Χατζηβάγιας Διευθυντής ΙΤ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της MOBICS Βασίλειος Τσέτσος.

Το προσφερόμενο σύστημα αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση έγκαιρης ανίχνευσης καπνού η οποία υλοποιείται με ειδικούς αλγόριθμους που επεξεργάζονται τη ροή εικόνας καμερών. Μπορεί να λειτουργήσει με τις περισσότερες εμπορικές δικτυακές κάμερες, ή να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα συστήματα τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος. Τα δύο κύρια μέρη του συστήματος είναι το υποσύστημα οπτικής ανίχνευσης και το υποσύστημα Κέντρου Λήψης Σημάτων. Ο Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός ΕΡΜΗΣ https://hellenicstation.gr/ λαμβάνει αυτόματα και αξιόπιστα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τα διασυνδεδεμένα με αυτόν συστήματα και ενεργεί άμεσα για την αντιμετώπιση του συμβάντος.

 

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης , έχει συμβάλει επί δεκαετίες στην ανάπτυξη του Κλάδου Ασφάλειας και Ελέγχου, αφήνοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό της αποτύπωμα στην Αγορά Εργασίας, την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία, με περιβαλλοντική συνείδηση και υπευθυνότητα, στοχεύοντας διαρκώς σε «δρόμους» βιώσιμης ανάπτυξης.