Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ), διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το  2o Διεθνές Συνέδριο Πυροπροστασίας , στις 20 & 21 Μαΐου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Πυροπροστασία των Κτιρίων και Κατασκευών ως υψηλή προτεραιότητα του Κατασκευαστικού Κλάδου, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας της, αποτελεί  καίριο  ζητούμενο του Συνεδρίου,  μιας συνάντησης κορυφής  της επιστημονικής κοινότητας, κρατικών και ιδιωτικών  φορέων, επαγγελματιών, εκπροσώπων επιχειρήσεων και βιομηχανιών, θεσμικών εταίρων  και  εξειδικευμένων  στελεχών από όλο το φάσμα της αγοράς. https://elipyka.org/conf-2022/

Η ανάγκη έγκυρης  και συνεχούς ενημέρωσης  και  η σημασία της  ενίσχυσης της δικτύωσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών για ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και απόψεων,  καθιστά το Συνέδριο μια  δυναμική συνάντηση στον ευρύτερο χώρο της Πυροπροστασίας των κτιρίων και των κατασκευών.

H ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε , χρυσός χορηγός του Συνεδρίου, συμμετέχει με ομιλητή τον Ιωάννη Μελετιάδη, Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών, Τεχνικό Προϊστάμενο Β. Ελλάδας,  με θέμα  “Σύγχρονα συστήματα και πρακτικές ενεργητικής πυροπροστασίας: Η σημασία τους στην έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση της φωτιάς”

Ο Γιάννης Μελετιάδης, με γνώση του σχεδιασμού συστημάτων πυροπροστασίας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα EN54, EN15004 κ.α. έχει  συμμετάσχει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση μεγάλων έργων πυροπροστασίας με ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς τις προδιαγραφές. Ενδεικτικά: Σταθμός Συμπίεσης Φυσικού Αερίου Ν. Μεσήμβριας, Εργοστάσια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά και στις Συρία, Αλγερία, Ιορδανία, Γκάνα, Αγγλία, έργα υποδομών όπως τούνελ, λιμάνια, ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης (σε εξέλιξη), Αγωγός Φυσικού Αερίου IGB (σε εξέλιξη), κ.ά., εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, βιομηχανικές μονάδες τροφίμων, ξενοδοχεία, μονάδες υγείας, κ.ά.

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν, μέσα από μια πλούσια θεματολογία, με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων:

To Κανονιστικό πλαίσιο πυροπροστασίας κτιρίων, οι εμπειρίες από την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας  και η επικαιροποίησή του, η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής για τα ξενοδοχεία και τους χώρους διαμονής βραχείας διαρκείας, η δημιουργία Εθνικού Δικτύου Εργαστηρίων Δοκιμών, οι απαιτήσεις σε άρτια εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, σε επίπεδο μηχανικών και τεχνιτών, η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου,  οι νέες προκλήσεις , η κατηγοριοποίηση των κτιρίων ως προς την Πυροπροστασία,  νέες τεχνολογίες  και προηγμένα συστήματα αντιμετώπισης της φωτιάς, εμπειρίες, εξελίξεις, σχεδιασμός για την πυροπροστασία από φωτιές σε περιοχές μείξης δασών – οικισμών , οι διεθνείς προσεγγίσεις .

Το ΕΛΙΠΥΚΑ, https://elipyka.org/about-us/  μέλος της  Confederation of Fire Protection Association Europe – Συνομοσπονδίας Συλλόγων Πυροπροστασίας της Ευρώπης – CFPA-E,  προσκαλεί για συμμετοχή των ενδιαφερομένων,  με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία κάνοντας έγκαιρα  εγγραφή εδώ

Με την ευγενική χορηγία των