Οι ειδικοί της πυροπροστασίας στο βήμα

Συμμετέχουμε ως μέλη-σύνεδροι και με ομιλία του Τεχνικού Διευθυντή της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, Άρη Ζαχαρία, στο 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών, που διοργανώνει το ΕΛΙΠΥΚΑ στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 7-8 Φεβρουαρίου.

Το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών, είναι μια δυναμική συνάντηση εταιρειών και φορέων στον ευρύτερο χώρο της Πυροπροστασίας κτιρίων και κατασκευών, με στόχο την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων, τη διαμόρφωση στρατηγικής δράσεων και την ενίσχυση της δικτύωσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών, με σεβασμό και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία, θα επιχειρήσουν να καλύψουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους όλο το φάσμα της πυροπροστασίας. Θα αναλυθούν οι σημαντικές πτυχές του Νέου Ελληνικού Κανονισμού Πυροπροστασίας, θα παρουσιασθούν προτάσεις για τη βελτίωση / συμπλήρωσή του, όπως τα κενά αναφορικά με τα ψηλά κτίρια και οι δοκιμές μεγάλης κλίμακας για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς συστημάτων προσόψεων, σε συνθήκες φωτιάς.

Θα επιχειρηθεί, επίσης, αλλαγή της οπτικής αλλά και της κουλτούρας περί Σύγχρονων Πυρασφαλών Κατασκευών, με την παρουσίαση των σχετικών με την πυροπροστασία προτύπων, δοκιμών και πιστοποιήσεων, με παραδείγματα βέλτιστων αλλά και κακών πρακτικών. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν ανοικτές συζητήσεις και θα τεθούν ερωτήσεις, τόσο στη διάρκεια των συνόδων του Συνεδρίου όσο και εντός των Roundtables.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, ως μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών, με την εμπειρία 5 δεκαετιών στον τομέα της Πυροπροστασίας και με εμβληματικά έργα στο ενεργητικό της, συμμετέχει με την παρουσίαση «Ενεργητική Πυροπροστασία: Μέθοδοι Ανίχνευσης Πυρκαγιάς και Σύγχρονες Τεχνολογίες Αναγγελίας Συμβάντων» του κ. Άρη Ζαχαρία, Τεχνικού Διευθυντή της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, στην ενότητα «Ελληνικό Κανονιστικό Πλαίσιο: Σύγχρονες Προκλήσεις», την πρώτη μέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή 7/2, 14:45).

Το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών θα φιλοξενηθεί στις 7-8 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Παλαιό Φάληρο, Αθήνα.

Δείτε περισσότερα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου και δηλώστε συμμετοχή εδώ.