Με την παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, αξιωματούχων του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπροσώπων του ΤΕΕ, κρατικών φορέων, επαγγελματικών οργανώσεων, του ακαδημαϊκού, βιομηχανικού και επιχειρηματικού κλάδου, στελεχών του τομέα των κατασκευών, καθώς και πλήθους μηχανικών και επαγγελματιών που συνδέονται με την πυροπροστασία, πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΕΛΙΠΥΚΑ στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 20 και 21 Μαΐου.

Την ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΕΛΙΠΥΚΑ και Χρυσό Χορηγό του Συνεδρίου, εκπροσώπησε ομάδα στελεχών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη – Διεύθυνση Β. Ελλάδος, η οποία έχει μελετήσει και υλοποιήσει επί δεκαετίες, μεγάλο αριθμό απαιτητικών, σύνθετων και τεχνικά προηγμένων συστημάτων  πυρασφάλειας, τόσο στον ελλαδικό Χώρο όσο και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, Β. Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.

Μεταξύ αυτών παρευρέθησαν ο Τεχνικός Διευθυντής του Ομίλου και εκπρόσωπος της εταιρείας στο ΕΛΙΠΥΚΑ  Άρης Ζαχαρίας, ο Διευθυντής Β. Ελλάδος Νίκος Ζώκας, η Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Φωτεινή Ζαριφοπούλου, η Υπεύθυνη Λειτουργίας Β. Ελλάδος Χριστίνα Χουρίδου, ο Τεχνικός Προϊστάμενος Β. Ελλάδος Γιάννης Μελετιάδης και από την  Εμπορική Διεύθυνση Β. Ελλάδος οι μηχανικοί Αργύρης Σιώπης, Χρήστος Πετρίδης.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έμπειρους μηχανικούς, να ενημερωθούν για τη δραστηριότητα της εταιρείας σε 5 χώρες, να μοιραστούν κοινές εμπειρίες και να μεταφέρουν ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με την πυρασφάλεια καθόλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, στο εταιρικό περίπτερο της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ.

Επιπλέον, με την εξαιρετική  ομιλία του, σχετικά με τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής πυροπροστασίας και τη σημασία τους στην  έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Τεχνικός Προϊστάμενος Β. Ελλάδος της Ζαριφόπουλος, Γιάννης Μελετιάδης DPeng, έδωσε μια δυναμική χροιά στη θεματολογία του Συνεδρίου, το οποίο έκλεισε αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ενίσχυση της στήριξής του για τα επόμενα βήματα του Ινστιτούτου.