Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ συμμετείχε ως Χορηγός στο 5ο Facility Management Conference, που διεξήχθη στις 20 Μαρτίου 2019 στο Marousi Plaza και διοργανώθηκε από την Plant.

Το Facility Management Conference 2019 ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις, μεταφέροντας τεχνογνωσία από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, συζητώντας τις λύσεις για αποτελεσματική λειτουργία των εγκαταστάσεων, της διαχείρισης εταιρικών ακινήτων, της ενεργειακής αποδοτικότητας τους και της ασφάλειάς τους.

Στο Κεντρικό πρόγραμμα ομιλιών του Συνεδρίου, και στα πλαίσια της ενότητας «Τεχνολογικές Καινοτομίες στις Υπηρεσίες FM / CREM», ο κ. Δημήτρης Αθανασίου, Υπεύθυνος Κατασκευών και Συντήρησης των καταστημάτων H&M σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, ανέπτυξε το θέμα: «Energy monitoring guide for a Retail store: One pager method and employee engagement tools», όπου αναφέρθηκε και η συνεργασία της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ με τα καταστήματα H&M.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ έχει εγκαταστήσει την πλατφόρμα ενεργειακής εποπτείας και διαχείρισης των δεδομένων στο σύνολο των 56 καταστημάτων της H&M σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο. Με την αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων IoT για την παρακολούθηση των ενεργειακών δεδομένων, αλλά και εργαλεία Business Intelligence για την περαιτέρω ανάλυσή τους, η πλατφόρμα EnerZy αποστέλλει αυτοματοποιημένα και εξατομικευμένα report σε πάνω από 80 διαφορετικούς παραλήπτες καθημερινά.

Με αυτό τον τρόπο η μέτρηση και παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης επιτρέπει τον εντοπισμό των κύριων παραγόντων υψηλής κατανάλωσης και διευκολύνει την ανάδειξη μελλοντικών παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

Η H&M (Hennes & Mauritz) είναι σουηδική εταιρεία με παρουσία σε πολλές αγορές ανά τον κόσμο και έχει οικοδομηθεί πάνω στην ιδέα «μόδα και ποιότητα στην καλύτερη τιμή». Είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης ενδυμάτων παγκοσμίως και διαθέτει 35 καταστήματα στην Ελλάδα.