Ιαπωνία: Τα δακτυλικά αποτυπώματα δοκιμάζονται ως νόμισμα

Fingerprints_payments

Ξεκινώντας αυτό το καλοκαίρι, η Ιαπωνία θα δοκιμάσει ένα σύστημα με το οποίο οι ξένοι τουρίστες θα είναι σε θέση να επαληθεύουν την ταυτότητα τους και να κάνουν αγορές από καταστήματα, χρησιμοποιώντας μόνο τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Η κυβέρνηση της χώρας ελπίζει να αυξήσει τον αριθμό των ξένων τουριστών με τη χρήση του συστήματος για την πρόληψη της εγκληματικότητας και να ανακουφίσει τους χρήστες από την ανάγκη να μεταφέρουν μετρητά ή πιστωτικές κάρτες.

Στόχος είναι το σύστημα να λειτουργήσει πλήρως το 2020, στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Το νέο σύστημα θα δίνει στους τουρίστες τη δυνατότητα εγγραφής των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων, αλλά και άλλων δεδομένων, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, στους αερολιμένες και αλλού. Οι τουρίστες στη συνέχεια θα είναι σε θέση να κάνουν αγορές, αφού ταυτοποιηθούν με την τοποθέτηση δύο δαχτύλων σε ειδικές συσκευές που θα είναι εγκατεστημένες στα καταστήματα.

Οι ξένοι τουρίστες θα πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν τα διαβατήρια τους στα ξενοδοχεία, αν και εδώ σχεδιάζεται η χρήση των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο μέλλον. Συνολικά, 300 καταστήματα σουβενίρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε δημοφιλείς – μεταξύ των τουριστών – περιοχές θα συμμετάσχουν στις δοκιμές του συστήματος, που θα επεκταθεί σταδιακά μέχρι την επόμενη άνοιξη. Το σύστημα πληρωμών και αναγνώρισης μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα μέχρι το 2020.

payment-1

Στόχος είναι ακόμα να καταδειχθεί η προηγμένη τεχνολογία της χώρας, στους χιλιάδες τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τα δεδομένα, η ανάλυση των κινήσεων των τουριστών και οι καταναλωτικές τους συνήθειες, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για να σχεδιαστούν πολιτικές για τον τουρισμό και τη διαχείριση στρατηγικών για την τουριστική βιομηχανία.

Αν και υπάρχουν σκέψεις ότι οι τουρίστες θα είναι ανήσυχοι για την παροχή προσωπικών πληροφοριών, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, η κυβέρνηση δεσμεύεται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των πληροφοριών των χρηστών.

Παρόμοια συστήματα λειτουργούν ήδη σε μια τράπεζα και το θεματικό πάρκο Huis Ten Bosch στην Ιαπωνία. Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, η Aeon Bank του Τόκιο θα γίνει η πρώτη τράπεζα της χώρας που θα δοκιμάσει ένα σύστημα με το οποίο οι πελάτες θα είναι σε θέση να αποσύρουν μετρητά από αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ), χρησιμοποιώντας μόνο τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, ένα σύστημα που πλέον θεωρείται ανώτερο στον τομέα της ασφάλειας.

| |2016-10-14T13:58:27+00:00Δευτέρα 18.04.2016, 9:00|Ειδήσεις||

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Επίσημος ιστότοπος της κορυφαίας σε Μερίδιο Αγοράς ελληνικής εταιρείας στον κλάδο Εισαγωγής & διάθεσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε Συνδρομητές!

Ενημερωτικό Δελτίο - Z-News
Μείνετε σε επαφή και ενημερωθείτε για τις καινοτομίες, τα νέα προϊόντα, τα πρόσφατα έργα και τις προσφορές μας.
ΕΓΓΡΑΦΗ
close-link