Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών Περιστερίου, στις 25/11/2019, στο πλαίσιο δράσεων ΕΚΕ για τον Άνθρωπο.

Με την ευκαιρία της αγοράς απινιδωτή, που θα εξυπηρετήσει ανάγκες του προσωπικού αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι εργαζόμενοι της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις της ομάδας και να αποκομίσουν γνώση, απαραίτητη για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης, ώστε να σωθεί ανθρώπινη ζωή. Οι έμπειροι διασώστες της ΕΟΠΠ ανέλυσαν βασικές τεχνικές παροχής Πρώτων Βοηθειών, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και τη χρήση απινιδωτή .

H Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου (Ε.Ο.Π.Π.) είναι ένας σύλλογος ευαισθητοποιημένων πολιτών, που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και ενίσχυση του εθελοντισμού πάνω σε θέματα διάσωσης από φυσικές και μη, καταστροφές. Ο σύλλογος  είναι ενταγμένος στα επίσημα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ 20/2011). Τα περισσότερα μέλη της Ε.Ο.Π.Π. είναι πιστοποιημένα από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων με Πιστοποιητικό Δια Βίου Εκπαίδευσης και είναι διαχωρισμένα σε επί μέρους ειδικότητες. Εκπαιδεύονται τακτικά σε καταστάσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών, Πυρόσβεσης, Ναυαγοσωστικής, διάσωσης, και αντιμετώπισης καταστροφών.