Στα 21 δις δολάρια η παγκόσμια αγορά οικιακού αυτοματισμού το 2020

home-automation-9

Η παγκόσμια αγορά οικιακού αυτοματισμού προβλέπεται να φθάσει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, σημειώνοντας ανάπτυξη με σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) της τάξης του 25% μεταξύ 2015 και 2020, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Zion Research.

Τα προϊόντα οικιακού αυτοματισμού, μια αγορά που αποτιμάται σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2014, γίνονται όλο και δημοφιλέστερα μεταξύ των ιδιοκτητών σπιτιών, λόγω της μείωσης του κόστους και της απλότητας στη λειτουργία των συστημάτων οικιακού αυτοματισμού. Η συνδεσιμότητα με tablet και smartphone των συστημάτων οικιακού αυτοματισμού, καθιστά ολοένα και πιο βολικό για τους τελικούς χρήστες να διαχειρίζονται τις δραστηριότητες του νοικοκυριού τους.

Επιπλέον, η βελτιωμένη συνδεσιμότητα και η μόνιμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στις ανεπτυγμένες οικονομίες, είναι η κινητήρια δύναμη της ζήτησης για συστήματα οικιακού αυτοματισμού. Ωστόσο, η έλλειψη ευαισθητοποίησης των τελικών χρηστών σε αναδυόμενες αγορές και αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και το υψηλό κόστος του οικιακού αυτοματισμού, είναι αναμενόμενο να παρεμποδίσει την ανάπτυξη της αγοράς.

home_automation_market

Η Βόρεια Αμερική κυριαρχεί στην αγορά οικιακού αυτοματισμού με 40% περίπου της συνολικής αγοράς το 2014, ακολουθούμενη από την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Η Ευρώπη αναμένεται να παρακολουθήσει την ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά των συστημάτων οικιακού αυτοματισμού, λόγω της ισχυρής ζήτησης στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Τα προϊόντα SmartHome αποτελούν σημείο εισόδου στον έλεγχο της ασφάλειας, της διαχείρισης ενέργειας, της ψυχαγωγίας, καθώς και του κλιματικού ελέγχου. Ο τομέας ασύρματης διαχείρισης των συστημάτων κυριάρχησε στην αγορά οικιακού αυτοματισμού το 2014, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% της συνολικής αγοράς. Με την αυξανόμενη χρήση των προϊόντων και με τη χρήση της τεχνολογίας Wi-Fi, η ζήτηση για την ασύρματη διαχείριση των συστημάτων αυτοματισμού αναμένεται να αυξηθεί.

| |2017-05-30T16:05:11+00:00Δευτέρα 12.09.2016, 9:00|Ειδήσεις|, |

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Επίσημος ιστότοπος της κορυφαίας σε Μερίδιο Αγοράς ελληνικής εταιρείας στον κλάδο Εισαγωγής & διάθεσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε Συνδρομητές!

Ενημερωτικό Δελτίο - Z-News
Μείνετε σε επαφή και ενημερωθείτε για τις καινοτομίες, τα νέα προϊόντα, τα πρόσφατα έργα και τις προσφορές μας.
ΕΓΓΡΑΦΗ
close-link