Στην εποχή των συνδεδεμένων σπιτιών

Smart-home-22

Οι οικιακές συσκευές και αντικείμενα που διαθέτουν διεύθυνση IP και ασύρματη σύνδεση, που επικοινωνούν μεταξύ τους και με τους ενοίκους των σπιτιών, συνθέτουν σήμερα αυτό που περιγράφεται ως συνδεδεμένο σπίτι. Οι λύσεις και οι υπηρεσίες του Connected Home, βρίσκουν σταδιακά τη θέση τους στην καθημερινότητα αρκετών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη μελέτη “Connected Homes” της Ericsson, 5 στους 10 καταναλωτές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τέτοιες υπηρεσίες. Οι μεγαλύτερες ανάγκες και το υψηλότερο ενδιαφέρον εντοπίζονται στον τομέα της Υγείας και Ευεξίας, ενώ οι Υπηρεσίες Ασφάλειας και Προστασίας, ενέργειας και γενικά υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, είναι οι πιο ενδιαφέρουσες για τους καταναλωτές.

Τα κίνητρα για μια τέτοια επένδυση, είναι κυρίως η δυνατότητα του πλήρους ελέγχου των κατοικιών και η αυξημένη αίσθηση ασφάλειας. Αρκετοί καταναλωτές θέλουν να οικειοποιηθούν την αιχμή της τεχνολογίας και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Αυτοί που κάνουν σήμερα μεγαλύτερη χρήση (άντρες, μόνοι, 18-34 ετών) των σημερινών συνδεδεμένων σπιτιών δεν είναι εκείνοι που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες να επωφεληθούν από τις ευκολίες της τεχνολογίας. Αυτοί που θα επωφεληθούν τα μέγιστα είναι γυναίκες 21-34 ετών, με περισσότερα από ένα παιδιά, που φροντίζουν ηλικιωμένους.

screenshot_2016_101

Ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για υπηρεσίες “Connected Home” παγκοσμίως, μεγάλη μερίδα των καταναλωτών αδυνατούν να κατανοήσουν τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από το έξυπνο σπίτι, τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και βελτίωσης της καθημερινότητας.

Ένας στους 3 καταναλωτές δεν βλέπει την αναγκαιότητα ή δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες “Connected Home”, ενώ το απαγορευτικό κόστος και η πολυπλοκότητα/δυσκολία χρήσης ακολουθούν, ως λόγοι που εμποδίζουν την ευρύτερη υιοθέτηση τέτοιων λύσεων. Οι ερωτηθέντες ανησυχούν για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων, σε περίπτωση κακόβουλης παραβίασης των συστημάτων από τρίτους.

Το 96% των ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το Ιnternet οf Τhings εντός της προσεχούς τριετίας, ενώ περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών εκτιμά ότι το ΙοΤ θα έχει ακόμη πιο σημαντικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική κουλτούρα την προσεχή τριετία.

Πιο πιθανοί πάροχοι υπηρεσιών θεωρούνται εκείνοι που ασχολούνται με υπηρεσίες ασφάλειας και προστασίας σπιτιού, ακολουθούμενοι από κατασκευαστές ηλεκτρονικών, παρόχους κινητών επικοινωνιών, υπηρεσιών δημόσιας ωφέλειας και υπηρεσιών διαδικτύου. Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρει λύσεις για το συνδεδεμένο σπίτι που στηρίζονται στα καινοτόμα προϊόντα της Honeywell.

| |2016-10-14T13:58:30+00:00Δευτέρα 29.02.2016, 9:00|Ειδήσεις|, , |

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Επίσημος ιστότοπος της κορυφαίας σε Μερίδιο Αγοράς ελληνικής εταιρείας στον κλάδο Εισαγωγής & διάθεσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε Συνδρομητές!

Ενημερωτικό Δελτίο - Z-News
Μείνετε σε επαφή και ενημερωθείτε για τις καινοτομίες, τα νέα προϊόντα, τα πρόσφατα έργα και τις προσφορές μας.
ΕΓΓΡΑΦΗ
close-link