Η INIM ELECTRONICS καινοτομεί για ακόμη μία φορά, πλασάροντας στην αγορά την νέα σειρά αναλογικής διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης-κατάσβεσης, αρθρωτής αρχιτεκτονικής (PrevidiaMax), έχοντας δύο ισχυρά σημεία τεχνολογικής διαφοροποίησης και υπεροχής.

  • H ονομαστική τάση λειτουργίας της σειράς Previdia είναι 27,6 VDC, η οποία σε συνδυασμό με την Open Loop technology που χρησιμοποιεί, επιτρέπει αφενός την αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου μήκους βρόγχου και αφετέρου τη χρήση περιφερειακών διαφορετικών κατασκευαστών, αρκεί να βρίσκονται σε διαφορετικό βρόγχο χωρίς πρόβλημα στην λειτουργία του συστήματος.
  • Η σειρά Previdia υποστηρίζει τη σύνδεση συσκευών επιτηρούμενου εφεδρικού φωτισμού (σειρά Inim Harper) ελέγχοντας μέσω bus σε πραγματικό χρόνο τις παραμέτρους λειτουργίας και τη λειτουργική κατάσταση του συστήματος εφεδρικού φωτισμού ενημερώνοντας τους χρήστες για οποιαδήποτε δυσλειτουργία.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ

Kατά τη διάρκεια της μελέτης ενός συστήματος πυρανίχνευσης-κατάσβεσης μιας εγκατάστασης με ορατό ορίζοντα ανάπτυξης, είναι απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα του συστήματος που προδιαγράφεται, η οποία όμως κατά την αρχική κτίση του συστήματος να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά τρόπο που να καθιστά την επένδυση ασύμφορη.

Η αρθρωτή αρχιτεκτονική του συστήματος PrevidiaMax της Inim επιτρέπει στον μελετητή την πρόβλεψη των απολύτως απαραίτητων υπομονάδων κατά την αρχική εγκατάσταση και την επέκταση του συστήματος αργότερα χωρίς την διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης (hot swap technology).

Σημαντικός παράγοντας επιλογής, ιδιαίτερα για εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, είναι η πρόβλεψη της λειτουργικής υποστήριξης του συστήματος μετά την εγκατάσταση του, ιδιαίτερα ως προς τους παράγοντες επιβάρυνσης του κόστους λειτουργικής αποκατάστασης (functional recovery cost) αλλά και ως προς την λειτουργική διαθεσιμότητα του συστήματος (continuity of service).

Στη σειρά PrevidiaMax, λόγω της αρθρωτής αρχιτεκτονικής, είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του τμήματος που παρουσιάζει βλάβη και όχι ολόκληρου του πίνακα. Τέλος, χάρη στην τεχνολογία hot swap, δεν είναι απαραίτητη η απενεργοποίηση του συνόλου της εγκατάστασης όταν είναι αναγκαίο να επέμβουμε σε αυτή, παρά μόνο του τμήματος που θέλουμε να επιδιορθώσουμε / τροποποιήσουμε / επεκτείνουμε.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ PREVIDIA

PrevidiaMax, όπου το μοντέλο Previdia 216 έχει δυνατότητα διασύνδεσης 4 πινάκων και διαχείριση 16 βρόγχων. Ο μέγιστος αριθμός περιφερειακών (ανιχνευτές, σειρήνες, φωτεινοί επαναλήπτες κτλ.) που μπορεί να υποστηρίξει είναι 3.840 (240 ανά βρόγχο), ενώ διαθέτει πλούσια γκάμα λειτουργικών υπομονάδων, όπως διασύνδεση σε δίκτυο Hornet+, επικοινωνία PSTN, LAN, GSM (με δυνατότητα SMS), διαχείριση εντολών κατάσβεσης και τέλος υπομονάδες βοηθητικών επαφών μέσω των οποίων επιτυγχάνεται πληθώρα αυτοματισμών.

Η γραφική απεικόνιση των συμβάντων γίνεται μέσω κατόψεων που είναι αποθηκευμένες σε SD card και εμφανίζονται σε έγχρωμη οθόνη αφής. Στον τομέα της τοπικής διαχείρισης / σηματοδότησης / επικοινωνίας, μπορεί να επιλεγεί η υπομονάδα επικοινωνίας και απεικόνισης που εξυπηρετεί τον τελικό χρήστη αλλά και τον προϋπολογισμό του έργου.

Ξεκινώντας με μία απλή τοπική υπομονάδα επικοινωνίας με leds, η σειρά PrevidiaMax φθάνει σε έγχρωμη οθόνη αφής 7″ και ενσωματωμένη εκτυπωτική μονάδα χαρτιού. Η κατηγορία PrevidiaMax είναι αρθρωτής αρχιτεκτονικής (modular) με όλα τα προαναφερόμενα πλεονεκτήματα.

Previdia Compact με τρία μοντέλα (S,Z,ZE). Kαι τα τρία μοντέλα διατίθενται με μικρό ή μεγάλο ερμάριο, διαφοροποιούμενα ως προς το διαθέσιμο χώρο για μπαταρία, αλλά και το εγκατεστημένο τροφοδοτικό. Έχει σχεδιαστεί για τις ανάγκες μικρών εγκαταστάσεων, χωρίς την δυνατότητα αρθρωτής αρχιτεκτονικής (modular), με όλες όμως τις λειτουργικές καινοτομίες της σειράς Previdia.

Η κατηγορία Previdia Compact μπορεί να διαχειριστεί από 1 βρόγχο και 240 περιφερειακές συσκευές (ανάλογα με το μοντέλο) έως 2 βρόγχους και 480 (240 ανά βρόγχο ανάλογα με το μοντέλο). Διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 4.3″ ενώ έχει την δυνατότητα υποστήριξης μίας (1) εντολής κατάσβεσης.

Η γραφική απεικόνιση των συμβάντων γίνεται μέσω κατόψεων που είναι αποθηκευμένες σε SD card και απεικονίζονται στην έγχρωμη οθόνη αφής, υποδεικνύοντας με ακρίβεια το σημείο του τρέχοντος συμβάντος. Όλες οι δυνατότητες επικοινωνίας PSTN, LAN, GSM (με δυνατότητα SMS) και διασύνδεσης (ΗΟRNET+) είναι και σε αυτή την κατηγορία διαθέσιμες.

Η καινοτόμος επιλογή της τοποθέτησης μικροεπεξεργαστή σε κάθε υπομονάδα του PrevidiaMax επιτρέπει τη διαίρεση της συνολικής επεξεργαστικής ισχύος, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση της αξιοπιστίας και της ταχύτητας του συστήματος.

H σειρά Ιnim Previdia έχει πιστοποιηθεί για Ευρωπαϊκά πρότυπα όπως ΕΝ 54-2,-4,-21, EN 12094-1, EN 62311, EN 60950, 0832-CRP-F1342 κ.α., ενώ διαθέτει πιστοποίηση Made in Italy, αφού σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία.

Η INIM ELECTRONICS srl. συνεργάζεται επιτυχημένα με την ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., όπου μέσω του Β2Β Sales Division, προσφέρει τα προϊόντα της στους επαγγελματίες συστημάτων ασφαλείας, οικοδομώντας καθημερινά μία σχέση εμπιστοσύνης και γόνιμης συνεργασίας.

Β2Β Sales Division: 212.68.78.310