Χτισμένο στην ειδυλλιακή νοτιοανατολική ακτή της Ρόδου, το ολοκαίνουργιο Mayia Exclusive Resort & Spa δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ταξιδιωτών που επιθυμούν να απολαμβάνουν all inclusive εμπειρίες διακοπών, με εξαιρετική ποιότητα και επώνυμα προϊόντα.

Η εταιρεία μας ανέλαβε τη μελέτη και την εγκατάσταση των συστημάτων Πυροπροστασίας (πυρανίχνευση και κατασβέσεις), σε συνεργασία με την SOTIRAKIS ENGINEERING.

Πρόκειται για ένα διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα πυρανίχνευσης του οίκου NOTIFIER UK, αποτελούμενο από δύο (2) πίνακες ID3000, συνδεδεμένους σε δίκτυο και δύο (2) ενεργούς επαναληπτικούς πίνακες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, καθώς και στο γραφείο συντήρησης για τον απομακρυσμένο έλεγχο και χειρισμό του συστήματος.

Το σύστημα πυρανίχνευσης αποτελείται από 850 ανιχνευτές, 180 μπουτόν, 180 φαροσειρήνες και 42 στοιχεία εντολής και επιτήρησης (input, output module).

Στους χώρους εστίασης του ξενοδοχείου εγκαταστάθηκαν συνολικά 10 συστήματα αυτόματης και χειροκίνητης κατάσβεσης, σε όλες τις χοάνες μαγειρείων, με κατασβεστικό υλικό τύπου F (WET CHEMICAL ANSUL R-102/TYCO).

Στους κρίσιμους μηχανολογικούς χώρους (υποσταθμό και Control room) εγκαταστάθηκαν συνολικά δύο (2) συστήματα αυτόματης ανίχνευσης-κατάσβεσης με κατασβεστικό αέριο AEROSOL UNIMARSAFE.

Όλα τα επιμέρους συστήματα (κατασβέσεις Ansul και Aerosol) συνδέονται με το κεντρικό σύστημα πυρανίχνευσης για τον έλεγχο τους σε περίπτωση βλάβης ή συναγερμού ανίχνευσης πυρκαγιάς και την έγκαιρη αντιμετώπιση τους.

Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική σχέση, εμπιστοσύνης και συνεργασίας του Ομίλου H HOTELS της οικογένειας Ιωάννη Χατζηλαζάρου με την ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., καθώς το σύνολο των ξενοδοχείων του Ομίλου χρησιμοποιεί συστήματα Πυροπροστασίας της εταιρείας μας.