Η εταιρεία μας, αναγνωρίζοντας αφενός το σημαντικότατο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, αφετέρου τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας, προχώρησε σε προσφορά Αλληλεγγύης για την προστασία των υποδομών του κεντρικού computer room του κτιρίου της Μητρόπολης, στα Σπάτα Αττικής.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει:

  • Διαδικασία υδραυλικής δοκιμής φιάλης κατάσβεσης Inergen 80lt στα 200bar, στο πιστοποιημένο Κέντρο Ελέγχου Φιαλών Υψηλών Πιέσεων (ΚΕΦΥΠ), που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ACON Πυροσβεστικά Μέσα Ε.Π.Ε., εταιρείας του ομίλου Ζαριφόπουλος.
  • Πλήρη έλεγχο του τοπικού αυτόματου συστήματος πυρανίχνευσης-κατάσβεσης με Inergen.
  • Δοκιμές καλής λειτουργίας συστήματος πυρανίχνευσης, καθαρισμός-έλεγχος φωτοηλεκτρικών και θερμοδιαφορικών ανιχνευτών.
  • Αντικατάσταση συσσωρευτών πίνακα πυρανίχνευσης-κατάσβεσης.

Ας σημειωθεί, ότι οι συγκεκριμένες εργασίες είναι κρίσιμες, τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού της Μητρόπολης, όσο και για την απαιτούμενη από την κείμενη νομοθεσία (Υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας) συμμόρφωση.

Η Μητρόπολη Μεσογαίας, με την ίδρυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας Γαλιλαία, φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά, ασθενείς και τις οικογένειες τους, εξασφαλίζοντάς τους “την ικανότητα και τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσο περισσότερη ζωή μπορεί να υπάρχει σε κάθε στιγμή της”.

Μέχρι σήμερα έχουν τύχει φροντίδας περισσότεροι από 1200 ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS) της ευρύτερης περιοχής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, αλλά και ολόκληρης της Αττικής:

  • Στο Σπίτι των ασθενών
  • Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης
  • Στον Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Hospice)

Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει το έργο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ο οποίος αποτελεί την ψυχή και κινητήριο δύναμη των δράσεων πλήθους εθελοντών και δωρητών της Μητρόπολης.