Η Εταιρεία μας, ήταν από τους κύριους Υποστηρικτές Ημερίδας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2017, με θέμα: «Διάγνωση: Αναλυτικές τεχνικές και συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πολυσχιδούς έργου του, θέσπισε και καθιέρωσε τη διοργάνωση ημερίδων συντήρησης, με πρωτοβουλία του Τμήματος Συντήρησης, Χημικών και Φυσικών Ερευνών και Αρχαιομετρίας του Μουσείου.

Οι ημερίδες αυτές, έχοντας ως άξονα τη συντήρηση των αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, προωθούν τον διεπιστημονικό διάλογο ανάμεσα σε ποικίλες ειδικότητες, από τον χώρο των ανθρωπιστικών σπουδών έως και τις θετικές επιστήμες, με εστιασμένη θεματολογία σε πρωτογενή υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τέχνεργων ιστορικής αξίας.

Η έκτη ημερίδα συντήρησης, με τίτλο «Διάγνωση: Αναλυτικές τεχνικές και συντήρηση του πολιτιστικής κληρονομιάς», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του ΑΜΘ και ήταν αφιερωμένη στις αναλυτικές τεχνικές διερεύνησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συμβολή μας στην σημαντική αυτή Ημερίδα, ήταν ακόμα ένα επισφράγισμα της άριστης συνεργασίας και διαρκούς εμπιστοσύνης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο Όνομα, τις Υπηρεσίες και το Ανθρώπινο δυναμικό της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ.