Με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση περιοριστκών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ – πρωτοπόρος στη σχεδίαση και εφαρμογή λύσεων αυτοματισμού – ενημερώνει την τεχνολογική κοινότητα και τους συνεργάτες της, για νέα προϊόντα που αφορούν στην ποιότητα αέρα σε κτίρια και κλειστούς χώρους κοινού και εργαζομένων.

Η νέα αυτή σειρά προϊόντων φέρει τη σφραγίδα της Honeywell, κορυφαίας εταιρείας στη σχεδίαση και υλοποίηση λύσεων αυτοματισμού.

Η παγκόσμια ιατρική και τεχνολογική κοινότητα (REHVA, ASHRAE, CIBSE) αναλύοντας τις συνθήκες και τα δεδομένα της πανδημίας, δημοσίευσαν οδηγίες αναφορικά με τον κλιματισμό και αερισμό στα κτίρια.

Σε αυτές τις οδηγίες, η θερμοκρασία, η υγρασία, η μέτρηση CO2, το φιλτράρισμα και η αποβακτηρίωση του αέρα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για την ασφαλή διαβίωση στους χώρους κοινού και εργαζομένων.

Πολλές μελέτες έχουν ήδη αποδείξει ότι ένα υγιές περιβάλλον, με σωστές παραμέτρους ποιότητας αέρα, αφενός αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων αφετέρου διευκολύνει την επιστροφή των εργαζομένων με ασφάλεια στον χώρο εργασίας.

Η διατήρηση κατάλληλης θερμοκρασίας, σχετικής υγρασίας και CO2, όχι μόνο βελτιώνει την άνεση του κοινού αλλά επίσης ελαχιστοποιεί την ανάπτυξη και εξάπλωση πολλών παθογόνων ουσιών και βακτηρίων που μεταφέρονται με τον αέρα.

Τα ηλεκτροστατικά φίλτρα αφαιρούν μολυσματικά σωματίδια και τοξικές ενώσεις από τον εξωτερικό ή ανακυκλωμένο αέρα ενώ η χρήση λαμπτήρων υπεριώδους ακτινοβολίας εξολοθρεύει ιογενείς και μικρο-βακτηριακούς οργανισμούς.

Η νέα σειρά προϊόντων της Honeywell αποτελείται από:

• Αναλογικό αισθητήριο χώρου συγκέντρωσης μικροσωματιδίων (Μέγεθος σωματιδίων: PM1.0, PM2.5, PM4.0 και PM10)
• Αναλογικά αισθητήρια πτητικών ενώσεων TVOC (Total Volatile Organic Compounds), χώρου και αεραγωγού.
• Αισθητήριο (all in one) θερμοκρασίας, σχετικής υγρασίας, διοξειδίου του άνθρακα, συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και πτητικών ενώσεων με επικοινωνία Modbus.
• Ηλεκτροστατικά φίλτρα και λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας.

Τα χαρακτηριστικά των ηλεκτροστατικών φίλτρων της Honeywell διασφαλίζουν την μειωμένη πτώση πίεσης σε σχέση με την χρήση συμβατικών φίλτρων, συνδέονται μέσω σημάτων στα κεντρικά συστήματα BMS και επιφέρουν έως και 5% εξοικονόμηση ενέργειας αφού απαιτείται μικρότερη ισχύς στον κινητήρα διαφράγματος.

Τα ηλεκτροστατικά φίλτρα είναι πλενόμενα και έχουν ένα κύκλο ζωής που αγγίζει τα 15 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες: bms@zarifopoulos.com