Φωνητικός έλεγχος: Το μέλλον της Smart Home τεχνολογίας

Σύμφωνα με νέα έκθεση από την ABI Research, οι ελεγχόμενες φωνητικά συσκευές για το «έξυπνο» σπίτι, μια νέα κατηγορία συσκευών που εμφανίσθηκαν μόλις πριν από δύο χρόνια, αναμένεται να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% των δαπανών για SmartHome συσκευές έως το 2021.

Ο φωνητικός έλεγχος δεν θα βασίζεται μόνο σε νέους καταναλωτές και στην«έξυπνη» λειτουργικότητα των κατοικιών τους, αλλά θα βοηθήσει να μετατραπεί μια ευρεία ποικιλία νέων και αναδυόμενων έξυπνων υπηρεσιών και συσκευών, σε πιο ελκυστικές επενδύσεις, ώστε να αποτελέσει την καρδιά του κάθε συστήματος SmartHome.

Η ηγετική θέση στην αγορά της Amazon – με τα προϊόντα της Alexa – και η αναπτυσσόμενη πλατφόρμα της Google, δεν αντικατοπτρίζουν μόνο τη δημοτικότητα των voice control συσκευών, αλλά και το πώς η φωνή θα γίνει ένα βασικό user interface για το«έξυπνο» σπίτι, στην αναπτυσσόμενη αγορά συνδεδεμένων SmartHome συστημάτων. Παράλληλα με την Amazon και την Google, η Apple, η Samsung και η Microsoft, ετοιμάζονται να προσφέρουν παρόμοιες συσκευές στην αγορά, την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με την έρευνα Home Automation Systems της ABI, μέχρι το 2021, περισσότερα από 600 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές SmartHome θα διατίθενται σε ετήσια βάση, έναντι μόλις 40 εκατομμυρίων το 2015.

Η ικανότητα ενσωμάτωσης και επέκτασης του φωνητικού ελέγχου σε ακόμα περισσότερες «έξυπνες» οικιακές συσκευές, θα δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια ένα ευρύ φάσμα νέων συσκευών για το σπίτι. Από την άλλη μεριά, οι Εγκαταστάτες και οι Πάροχοι λύσεων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη πρόκληση: την συνεργασία και την ενσωμάτωση αυτών των συσκευών, με τα υπάρχοντα συστήματα.

| |2018-06-18T11:30:51+00:00Τρίτη 8.11.2016, 9:30|Ειδήσεις|, |

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Επίσημος ιστότοπος της κορυφαίας σε Μερίδιο Αγοράς ελληνικής εταιρείας στον κλάδο Εισαγωγής & διάθεσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε Συνδρομητές!

Ενημερωτικό Δελτίο - Z-News
Μείνετε σε επαφή και ενημερωθείτε για τις καινοτομίες, τα νέα προϊόντα, τα πρόσφατα έργα και τις προσφορές μας.
ΕΓΓΡΑΦΗ
close-link