Στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2022, το Πανεπιστήμιο Πατρών προσκάλεσε φοιτητές, Πατρινούς αλλά και από όλη τη Ελλάδα, φίλους του Πανεπιστημίου και μέλη της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, σε μία μεγάλη γιορτή που στόχο είχε να συνδέσει το Πανεπιστήμιο με την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, να γνωρίσει τους φοιτητές μεταξύ τους αλλά και με το χώρο και τους ανθρώπους του, με την πόλη και τη δυναμική της, κάνοντας για μια ακόμη φορά πράξη την εξωστρέφεια.
Το «Welcome to UP» ήταν μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας και τη συνδρομή του Δήμου της Πάτρας, που αγκάλιασε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές με εγκαρδιότητα, γνωρίζοντάς τους την πόλη, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε τις πύλες της Πανεπιστημιούπολης προσκαλώντας τους Πατρινούς και τους επισκέπτες σε μια σειρά εκδηλώσεων.
Αυτή η μοναδική για τα δεδομένα της χώρας διοργάνωση, δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την έμπρακτη στήριξη εταιρειών που αποφάσισαν να σταθούν δίπλα στην πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου από την πρώτη χρονιά υλοποίησής της. Η Πανεπιστημιούπολη γέμισε μουσική από τον μουσικό σταθμό του Πανεπιστημίου, τον Up fm, ενώ μια σειρά από περίπτερα, αθλήματα, ξεναγήσεις, διαδρομές (το ανοικτό λεωφορείο αγαπήθηκε και «αναστάτωσε» την πόλη), προβολές ταινιών, συζητήσεις και ομιλίες, συνέθεσαν το σκηνικό της διοργάνωσης που πλέον όλοι θέλουν να γίνει θεσμός.
Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με πυλώνα την εκπαίδευση, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αυτή, ενισχύοντας οικονομικά το Διεθνές Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου.
Το συνέδριο άνοιξε ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας ενώ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα του σήμερα, ανάμεσα σε διακεκριμένους ομιλητές.
Επιχειρήθηκε από κορυφαίους μελετητές της Ελλάδας και του εξωτερικού η ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών ενός εκ των πλέον τραυματικών ορόσημων στην ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα, της Μικρασιατικής Καταστροφής. Δόθηκε βήμα σε όλες τις φωνές και αναδείχθηκαν όλες οι πτυχές του κορυφαίου αυτού ιστορικού γεγονότος που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πληγές του ελληνισμού διαχρονικά.