Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ συμμετείχε ως Χορηγός στο Safety & Security Conference 2019, που διεξήχθη στις 28 Φεβρουαρίου στο Marousi Plaza από την Plant. Παρουσίασε, μέσα από το πολυδιάστατο και εμβληματικό έργο του νέου κτιρίου της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Κοζάνης, τη συνεισφορά της στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με την εγκατάσταση ενοποιημένων συστημάτων της.

Η Κοβεντάρειος, με ιστορία που ξεκινά στα μέσα του 17ου αιώνα, καρδιά της πνευματικής κίνησης στην περιοχή κατά την περίοδο του διαφωτισμού και πνευματική εστία του Ελληνισμού της περιοχής, αδιάκοπη λειτουργία στο χρόνο, περισσότερους από 100.000 τόμους και ανεκτίμητης αξίας αρχέτυπα και παλαίτυπα, προκαλεί το θαυμασμό και το ενδιαφέρον σε επισκέπτες και ερευνητές. Είναι η δεύτερη, μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη, μεγαλύτερη Βιβλιοθήκη μας, πνευματικό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης.

ΛΗΨΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Το Safety & Security Conference 2019, που διοργανώθηκε από την Plant, με καταξιωμένους διεθνείς και Έλληνες ομιλητές, ήταν επικεντρωμένο στο μέλλον της ασφάλειας και παρουσίασε στρατηγικές και τεχνολογίες αναφορικά με την Ηγεσία, την Ολοκληρωμένη Ασφάλεια στην Καθημερινή Ζωή, την Προετοιμασία και Ετοιμότητα Αντίδρασης σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, την τήρηση Ορθών Λειτουργικών Πρακτικών, την αξιοποίηση των ΙΟΤ και την Τεχνητή Νοημοσύνη, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πλήθους συνέδρων – στελεχών επιχειρήσεων, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας.