Προσφορά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το νέο κτίριο STEM “Άννα Παπαγεωργίου” του Κολλεγίου Ανατόλια.

 

Στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – πυλώνας εκπαίδευση, η εταιρεία μας, ενισχύει από παράδοση δράσεις και έργα που αφορούν την εκπαιδευτική καινοτομία και την προώθηση της επιστήμης, μέσα από  προγράμματα Science, Technology, Engineering, Mathematics.

Με την ευκαιρία της ανέγερσης στη Θεσσαλονίκη σύγχρονου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού κέντρου STEM στο Κολλέγιο Ανατόλια, εξοπλισμένου  με τελευταίες τεχνολογίες και με έμφαση στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ προσέφερε την αναβάθμιση του λογισμικού  πλατφόρμας ARENA NX του οίκου Honeywell με την εγκατάσταση της ειδικής εφαρμογής ENERGY MANAGER.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στους διαχειριστές του συστήματος να εξάγουν και να εμφανίσουν όλα τα ενεργειακά δεδομένα του κτιρίου, όπως κατανάλωση ενέργειας, ηλεκτρικής και θερμικής, μείωση εκπομπών CO2. Όλα τα δεδομένα απεικονίζονται σε ειδικά γραφήματα και διαγράμματα τα οποία  αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα από   οθόνη τοποθετημένη στον χώρο εισόδου του σχολείου, μπορούν να τα  βλέπουν τόσο οι μαθητές όσο και οι επισκέπτες του κτιρίου.

 

Το Anna Papageorgiou STEM Center αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια, σχεδιασμένο  έτσι ώστε να υπογραμμίζει τη σχέση του με την επιστήμη και το σεβασμό στο περιβάλλον, αποτελώντας  πρότυπο περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

Φιλοξενεί  εργαστήρια καινοτομίας για όλο το φάσμα STEM των εκπαιδευτικών του βαθμίδων, ενώ στους χώρους του κτιρίου στεγάζονται  τα προγράμματα μηχανικής και ρομποτικής καθώς  και τα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

 

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, διανύοντας την πέμπτη δεκαετία πρωτοπόρου επιχειρηματικής πορείας στην αγορά, διευρύνει συνεχώς με καινοτόμα, υψηλής αξιοπιστίας συστήματα ασφάλειας, πυρασφάλειας, ενεργειακής διαχείρισης και ελέγχου πρόσβασης, πλούσιο portfolio έργων για κάθε κλάδο της ελληνικής οικονομίας .

H εταιρεία έχει εντάξει την εταιρική κοινωνική ευθύνη στην δομή και λειτουργία  της από ιδρύσεώς της, ενώ είναι μέλος του ελληνικού δικτύου εταιρικής κοινωνικής ευθύνης CSR Hellas από το 2019 .