Ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την προαγωγή υγείας και την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και της σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή ζωή και στον χώρο εργασίας, πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2017 στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της εταιρείας μας, από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

Ειδικοί σε θέματα προαγωγής υγείας και διατροφολόγος του Ινστιτούτου, ενημέρωσαν τους εργαζομένους της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ για τις αρχές της υγιεινής διατροφής, τα θέματα που σχετίζονται με τις ομάδες τροφίμων (ποσότητα και συχνότητα κατανάλωσης), την πρόληψη νοσημάτων και τη σωματική δραστηριότητα. Επίσης, δόθηκαν συμβουλές για έξυπνες διατροφικές επιλογές υψηλής θρεπτικής αξίας κατά τις ώρες εργασίας. Στο τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση υγιεινής συνταγής από τον σεφ κ. Μηλιόπουλο, την οποία οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα, το οποίο υλοποιήθηκε φέτος για έκτη συνεχή σχολική χρονιά σε σχολεία – κοινωνικοοικονομικά – ευάλωτων περιοχών της Ελλάδας.

Η εταιρεία μας στήριξε φέτος το Πρόγραμμα, προσφέροντας ποσότητα βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου για την παρασκευή γευμάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος. Με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγάλου δωρητή του Προγράμματος «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», η προσφορά της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. έγινε ακόμη μεγαλύτερη, καθώς καλύφθηκε η διάθεση 2.250 υγιεινών γευμάτων σε μαθητές του Προγράμματος.