Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πανελλήνιου Κέντρου Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην εκδήλωση που συντόνισε η δημοσιογράφος κα Φωτεινή Γεωργίου, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Νίκος Μανιός, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό Νοσοκομείων, εθελοντές και πολύτιμοι υποστηρικτές του Χαμόγελου.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, που είναι στο πλευρό του Χαμόγελου, προμήθευσε και εγκατέστησε τα συστήματα και τις υπηρεσίες Ασφάλειας και Ελέγχου, καθώς και τον εξοπλισμό Πυρόσβεσης του Κέντρου. Η δράση αυτή είναι η συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης και στήριξης του Χαμόγελου στην Αθήνα και την περιφέρεια και ενισχύθηκε με εθελοντική προσφορά τεχνικού προσωπικού της εταιρείας μας.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθεί και επιτυγχάνει με το εξειδικευμένο πολυεπιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό του, τους υποστηρικτές και εθελοντές του, να παρέχει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε κάθε παιδί πανελλαδικά. Στα 23 χρόνια δράσης του, έχει στηρίξει συνολικά 214.655 παιδιά στον τομέα της υγείας.

Το Πανελλήνιο Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας συντονίζει πανελλαδικά τις δράσεις στον τομέα της Υγείας, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Προληπτική Ιατρική και Οδοντιατρική για παιδιά, με 3 εξειδικευμένες Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής
  • Κοινωνική και Ψυχολογική Υποστήριξη § Διακομιδές νεογνών και παιδιών με εξειδικευμένες Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά
  • Δημιουργική απασχόληση παιδιών στα Νοσοκομεία
  • Παιδιατρική κατ’ οίκον νοσηλεία για παιδιά με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας
  • Φιλοξενία οικογενειών, τα παιδιά των οποίων νοσηλεύονται
  • Πολυϊατρείο