Μελέτη, Εγκατάσταση και Συντήρηση Συστημάτων BMS στο ξενοδοχείο Astir Odysseus Resort & Spa στην Κω.

Tο Astir Odysseus Kos Resort & Spa είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων χτισμένο το 2009, στην περιοχή Τιγκάκι, στο νησί της Κω. Ξεχωρίζει τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για τις πλούσιες υπηρεσίες του, ενώ επιβραβεύθηκε πρόσφατα με τη διάκριση TUI Top Quality Award 2017.

Η εταιρεία μας εγκατέστησε το κεντρικό Σύστημα Ελέγχου (BMS), το οποίο ανέλαβε τη συνολική διαχείριση και ενοποίηση των ηλεκτρομηχανικών συστημάτων (κεντρική μονάδα κλιματισμού, λεβητοστάσιο, σύστημα χρήσης ζεστού νερού, ψυχροστάσιο, σύστημα φωτισμού κ.α.). Ακόμα, το BMS επιτηρεί πολλά από τα συστήματα και τις εγκαταστάσεις τρίτων, όπως πισίνες, ψυγεία, πυροπροστασία, αντλιοστάσια λυμάτων-όμβριων, ηλεκτρικά, κ.α.

Στα ηλεκτρικά, το σύστημα επιτηρεί επαφές διακοπτών και την κατάσταση του ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους και δίνει εντολή αποκοπής φορτίων σε περίπτωση διακοπής της ΔΕΗ. Το σύστημα ειδοποιεί για οποιαδήποτε βλάβη των H/M εγκαταστάσεων αλλά και σε άνοδο θερμοκρασίας των ψυγείων. Γίνεται επίσης η καταγραφή και αποθήκευση των απαραίτητων δεδομένων στα ψυγεία (HACCP), ώστε να χρησιμοποιηθούν στους ελέγχους πιστοποίησης. Παρούσα είναι η δυνατότητα αποστολής E-mail/SMS για ειδοποίηση στους συναγερμούς και η λεπτομερής καταγραφή και αποθήκευση δεδομένων από όλα τα μετρούμενα μεγέθη (θερμοκρασίες ψυγείων κ.α.).

Στο έργο έχουν χρησιμοποιηθεί 8 ελεγκτές Centraline by Honeywell eagle, 1.000 σημεία hardware, λογισμικό SCADA HONEYWELL ARENA, διασύνδεση (integration) με πολυόργανα (ModBus protocol), VRV (bacnet protocol) και UPS (ModBus protocol).

Χαρακτηριστικά

  • Χρονοδιάγραμμα: Μάρτιος – Ιούνιος 2016.
  • Μοναδικά Οφέλη: Ενοποιημένο Σύστημα Πυρανίχνευσης και ολοκληρωμένη διαχείριση όλων των H/M Εγκαταστάσεων.
  • Μηχανικός προγραμματισμού – υλοποίησης: Μάνος Νικολαδός.