Προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση σε λειτουργία, των συστημάτων Πυρανίχνευσης και Πυρόσβεσης στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν την επέκταση της κόκκινης γραμμής στο Μετρό του Dubai.

Ελληνική συμμετοχή σε ένα εμβληματικό έργο

Η επέκταση 15 χλμ. της κόκκινης γραμμής του μετρό του Dubai, που βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της, πραγματοποιείται για να εξυπηρετήσει τα 25 εκατομμύρια επισκέπτες της Expo 2020, τον Οκτώβριο του 2020. Ο σταθμός Expo θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 522.000 επιβατών καθημερινά – 29.000 κάθε ώρα και στις δύο κατευθύνσεις.

Το Metro Project, το οποίο εκτελείται από την κοινοπραξία κατασκευαστικών Expolink (Alstom, ACCIONA και Gulemark), περιλαμβάνει γραμμή μήκους 15 χιλιομέτρων, εκ των οποίων 11,8 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος και 3,2 χιλιόμετρα υπόγεια, καθώς και τη σύνδεση με την Red Line σε Nakheel Harbour & Tower. Η επέκταση του μετρό θα έχει επτά σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού Nakheel Harbour και τον κεντρικό σταθμό του μετρό, στο εκθεσιακό κέντρο Expo.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης τεχνικής πολυπλοκότητας, που περιλαμβάνει 3,2 χιλιόμετρα υπόγειες σήραγγες, 1,2 χιλιόμετρα ανοιχτού τμήματος και σχεδόν 11,8 χιλιόμετρα υπερυψωμένης γραμμής. Με σεβασμό στο περιβάλλον, το τρένο είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πέδησης, φωτισμό LED και άλλες καινοτομίες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, σε συνεργασία με την SHELTER, συμμετείχε στο έργο Dubai Expolink Route 2020, εγκαθιστώντας και θέτοντας σε λειτουργία τα συστήματα Πυρανίχνευσης και Πυρόσβεσης στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν την επέκταση του Μετρό. Το σύστημα είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον Η/Μ εξοπλισμό και την ανθρώπινη ζωή, λειτουργώντας πάντα με περιβαλλοντική συνείδηση.