Προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, ολοκληρωμένου συστήματος Ανίχνευσης Θερμοκρασίας Σώματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια».

To Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο, που προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό έργο στους τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και κορυφαίες νοσηλευτικές μονάδες της χώρας, δυναμικότητας 700 κλινών, η οποία προσφέρει ιατρική φροντίδα και υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες πολίτες όχι μόνο της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν αυξημένη θερμοκρασία σώματος, όπου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας αυτή απαιτείται, ιδιαίτερα σε πύλες εισόδου κατά τον έλεγχο πρόσβασης, σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση πληθυσμού. Οι προτεινόμενες λύσεις με χρήση θερμικών καμερών, μπορούν να εντοπίσουν πιθανούς φορείς ιών από την είσοδο σε πολυσύχναστους χώρους, ενεργοποιώντας μηχανισμούς αντιμετώπισης και προστατεύοντας αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία.

Το σύστημα που επελέγη και εγκαταστάθηκε, λαμβάνει ενδείξεις από 2 κεντρικά σημεία εισόδου του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα διατηρεί αρχείο ιστορικού συμβάντων αυξημένης θερμοκρασίας πέραν του επιτρεπτού, με σκοπό την επιτόπου ενημέρωση του ατόμου ή/και την αποτροπή εισόδου του, καθώς και την ιχνηλάτηση πιθανού κρούσματος COVID-19 σε δεύτερο χρόνο εάν απαιτηθεί.

  • Επιβλέποντες Μηχανικοί: Χρήστος Φωτακόπουλος, Επαμεινώνδας Τριβήλος