Εγκατάσταση Συστημάτων Ασφάλειας, Πυρανίχνευσης, Κατάσβεσης και Ανίχνευσης Αερίων, στο SΑΖ City Life Hotel στα Ιωάννινα.

Το SΑΖ City Life Hotel βρίσκεται στην καρδιά των Ιωαννίνων. Με θέα τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων, όσο και στη πανέμορφη Λίμνη Παμβώτιδα, προσφέρει μια νέα ολοκληρωμένη εμπειρία Hoteling. Τα 23 υψηλής ποιότητας ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες του είναι κατασκευασμένα από προσεκτικά επιλεγμένα υλικά με ένα συνδυασμό υψηλής αισθητικής και κομψότητας.

Στο νέο αυτό Ξενοδοχείο η εταιρεία μας έχει εγκαταστήσει addressable σύστημα πυρανίχνευσης που καλύπτει όλους τους χώρους του ξενοδοχείου καθώς και τα δωμάτια, επίσης έχει εγκαταστήσει το σύστημα ανίχνευσης CO στο υπόγειο Parking, κατασβέσεις CO2 στους μηχανολογικούς χώρους και το σύστημα Ασφαλείας των Γραφείων Διεύθυνσης του Ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα:

  • Το σύστημα πυρανίχνευσης είναι του Ιταλικού οίκου Ιnim και αποτελείται από πίνακα δύο βρόχων με επαναληπτικό πίνακα και περίπου 160 περιφερειακά υλικά (ανιχνευτές, μπουτόν, φαροσειρήνες). Για όλα τα σημεία του συστήματος, με απαίτηση της μελέτης και του τελικού χρήστη, έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένες περιγραφές.
  • Το σύστημα ανίχνευσης CO είναι του Ιταλικού οίκου Tecnocontrol και αποτελείται από ένα ψηφιακό πίνακα μικροεπεξεργαστών με 8 κλάδους ανίχνευσης και 6 αναλογικά αισθητήρια CΟ ηλεκτροχημικού τύπου. Το σύστημα φέρει κατάλληλες εντολές προς τους εξαερισμούς του κτιρίου και είναι συνδεδεμένο – μέσω σημειακών μονάδων επιτήρησης – με το κεντρικό Σύστημα Πυρανίχνευσης.
  • Τα συστήματα κατάσβεσης CO2 στους Ηλεκτρομηχανολογικούς χώρους αποτελούνται από 5 πίνακες κατάσβεσης του Ιταλικού οίκου Inim και 9 φιάλες κατάσβεσης (300kg συνολικά κατασβεστικού υλικού CO2) του Ιταλικού Οίκου ABS. Το κάθε σύστημα συνδέεται ανεξάρτητα – μέσω μονάδων επιτήρησης – με το κεντρικό Σύστημα Πυρανίχνευσης. Η μελέτη και κατασκευή του δικτύου σωληνώσεων έχει πραγματοποιηθεί από την εταιρεία μας, με βάση το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 54.
  • Το σύστημα Ασφαλείας είναι των Οίκων Inim και Honeywell.

Χαρακτηριστικά

  • Χρονοδιάγραμμα: Το έργο ολοκληρώθηκε σε 12 μήνες και παραδόθηκε το 2016.
  • Μοναδικά Οφέλη: Εγγύηση απόδοσης των υλικών, απλοποιημένη εποπτεία όλων των προστατευμένων από τα συστήματα χώρων. Υψηλές Δυνατότητες επεκτασιμότητας των συστημάτων, σύμφωνα με τις εκάστοτε κτιριακές αλλαγές και απαιτήσεις.
  • Μηχανικός Έργου: Βλάχος Βαγγέλης – Υπεύθυνος Υποκαταστήματος Ιωαννίνων, Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.