Εγκατάσταση Συστημάτων Πυρανίχνευσης, Κατάσβεσης, Ασφάλειας και Κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) στο Μουσείο Αχιλλείου της Κέρκυρας.

Το Αχίλλειο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα στην Κέρκυρα, που βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, 9 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας. Το Αχίλλειο χτίστηκε το 19o αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστής ως “Σίσσυ”. Από τα πιο γνωστά εκθέματα του Μουσείου είναι το άγαλμα ο Θνήσκων Αχιλλέας του Herter.

Το Αχίλλειο χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο κατά τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και υπέστη αρκετές φθορές. Το 1962 η Ελλάδα το μίσθωσε σε γερμανική εταιρεία η οποία το ανακαίνισε, έφερε πολλά από τα κειμήλια της Σίσσυ πίσω και δημιούργησε ένα από τα πρώτα καζίνο στον ελλαδικό χώρο. Το 1994 το Αχίλλειο πέρασε στη δικαιοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου και έκτοτε λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία μας, στην χρόνια συνεργασία της με το Μουσείο έχει αναλάβει την προμήθεια και την εγκατάσταση του Συστήματος Πυρανίχνευσης, Συστήματος Παρακολούθησης μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, Συστήματος Κατάσβεσης και του Συστήματος Ασφαλείας έναντι παραβίασης, των οίκων Paradox, Norbain, Kentec και Inim, σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Τα παραπάνω Συστήματα εξασφαλίζουν την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του κτιρίου με άμεση και λεπτομερή ενημέρωση των χρηστών.

Χαρακτηριστικά

  • Χρονοδιάγραμμα:

Εγκατάσταση Συστήματος Πυρανίχνευσης 2008.
Εγκατάσταση Συστήματος Παρακολούθησης 2009.
Εγκατάσταση Συστήματος Κατάσβεσης 2010.
Εγκατάσταση Συστήματος Συναγερμού 2012 & 2017.

  • Μοναδικά Οφέλη: Εγγύηση απόδοσης και λειτουργίας των υλικών σε πλήρη εναρμόνιση με τον χώρο και υψηλές δυνατότητες επεκτασιμότητας των συστημάτων
  • Μηχανικός Έργου: Μιχάλης Κρητικός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός