Εγκατάσταση Συστημάτων Πυρανίχνευσης, Ασφάλειας, Ελέγχου Πρόσβασης και Κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) στο Μουσείο Aσιατικής Τέχνης.

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας, στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Το νεοκλασικό αυτό κτίριο κτίστηκε το 1818-1823, περίοδο κατά την οποία η Κέρκυρα τελούσε υπό βρετανική κατοχή. Το 1928, ξεκίνησε τη λειτουργία του ως Μουσείο Σινοϊαπωνικής Τέχνης, ενώ στη συνέχεια λειτούργησε σαν πόλος έλξης, προσελκύοντας και πολλές άλλες δωρεές. Σήμερα, περιλαμβάνει περίπου 15.000 αντικείμενα ασιατικής τέχνης από ιδιωτικές συλλογές και δωρεές μεμονωμένων αντικειμένων, ενώ το 1973 με την προσθήκη 400 έργων από την Ινδία, το Πακιστάν, το Θιβέτ, το Σιάμ και την Νοτιοανατολική Ασία, άλλαξε τον αυστηρά σινοϊαπωνικό χαρακτήρα του και μετονομάστηκε σε Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Η εταιρεία μας, στη χρόνια συνεργασία της με το Μουσείο, έχει αναλάβει την προμήθεια και την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας που αποτελείται από:

  • Σύστημα Ασφαλείας και Σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης: Όλοι οι χώροι του Μουσείου καλύπτονται από σύστημα ασφαλείας του οίκου Honeywell, αποτελούμενο από πίνακες 4140ΧMPT2 σημειακής αναγνώρισης και περίπου 90 περιφερειακά υλικά (ανιχνευτές κίνησης, ανιχνευτές δέσμης, μαγνητικές επαφές) καθώς επίσης και σημεία ελέγχου πρόσβασης με 3 καρταναγνώστες του οίκου Honeywell. Παράλληλα, το σύστημα συνδέεται με το Κέντρο Λήψης Σημάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
  • Σύστημα Πυρανίχνευσης: Οι χώροι προστατεύονται με σύστημα πυρανίχνευσης σημειακής αναγνώρισης του οίκου NOTIFIER, αποτελούμενο από πίνακα δύο βρόχων και περίπου 150 περιφερειακά υλικά (ανιχνευτές, μπουτόν, φαροσειρήνες).
  • Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης: Ο χώρος επιτηρείται εσωτερικά και εξωτερικά από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης 64 καμερών του οίκου Norbain.

Χαρακτηριστικά

  • Χρονοδιάγραμμα:

Εγκατάσταση Συστήματος Πυρανίχνευσης 2006,2012.
Εγκατάσταση Συστήματος Παρακολούθησης ,2004,2007,2012,2016.
Εγκατάσταση Συστήματος Ελέγχου Πρόσβασης 2010.
Εγκατάσταση Συστήματος Συναγερμού 2014.

  • Μοναδικά Οφέλη: Εγγύηση απόδοσης και λειτουργίας των υλικών σε πλήρη εναρμόνιση με τον χώρο που προσδίδουν την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του κτιρίου με άμεση ενημέρωση των χρηστών και υψηλές δυνατότητες επεκτασιμότητας των συστημάτων.
  • Μηχανικός Έργου: Μιχάλης Κρητικός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.