Εγκατάσταση Συστημάτων Πυρανίχνευσης, Ασφάλειας και Κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) στους χώρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.

Το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας είναι χτισμένο πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους και αποτελεί το ανατολικό άκρο της πόλης. Σήμερα λειτουργεί ως ανοικτός χώρος μνημειακού χαρακτήρα, ο οποίος στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, τη Βυζαντινή Συλλογή της Κέρκυρας, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, τα εργαστήρια συντήρησης και αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων. Οι ελεύθεροι χώροι του χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων. Στο νότιο τμήμα του λόφου είναι ο δωρικός ναός του Αγίου Γεωργίου.

Το αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης Κέρκυρας βρίσκεται μέσα στο πάρκο του ανακτόρου Μον Ρεπό, είναι ένα τριώροφο πολυτελές κτίριο το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο για το νησί της Κέρκυρας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας στεγάζει ευρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από το νησί της Κέρκυρας και αποκαλύπτεται με αυτά η πολιτισμική παρουσία του διαχρονικά στον αρχαίο κόσμο. Ο ναός της Αντιβουνιώτισσας αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα εκκλησιαστικά μνημεία της πόλης της Κέρκυρας και βρίσκεται σε λειτουργία από τον 15ο αιώνα. Ο ναός – μουσείο εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το 1984 και αποτελεί τη μοναδική περίπτωση «ναού και μαζί μουσείου» στην Ελλάδα.

Η εταιρεία μας, στη χρόνια συνεργασία της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, έχει αναλάβει την προμήθεια και την εγκατάσταση σε πολλαπλούς χώρους της Εφορείας ολοκληρωμένων συστημάτων προστασίας που αποτελούνται από:

  • Σύστημα Ασφαλείας: Οι χώροι της Εφορείας Αρχαιοτήτων καλύπτονται από συστήματα ασφαλείας του οίκου Honeywell, αποτελούμενα από δέκα (10) πίνακες 4140XMPT2 σημειακής αναγνώρισης και περίπου 200 περιφερειακά υλικά (ανιχνευτές κίνησης, μαγνητικές επαφές, σειρήνες). Παράλληλα, το σύστημα συνδέεται με το Κέντρο Λήψης Σημάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
  • Σύστημα Πυρανίχνευσης: Οι χώροι προστατεύονται με Συμβατικό Σύστημα Πυρανίχνευσης του οίκου C-TEC – UK, αποτελούμενο από τρεις (3) πίνακες FP-4 και περίπου 150 περιφερειακά υλικά (ανιχνευτές, μπουτόν, φαροσειρήνες) επίσης με σύστημα πυρανίχνευσης του οίκου ΙΝΙΜ σημειακής αναγνώρισης, αποτελούμενο από πίνακα δύο βρόχων και 35 περιφερειακά υλικά (ανιχνευτές, μπουτόν, φαροσειρήνες).
  • Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης: Οι χώροι επιτηρούνται εσωτερικά και εξωτερικά από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης 72 καμερών των οίκων Samsung και Norbain.

Χαρακτηριστικά

  • Χρονοδιάγραμμα:

Εγκατάσταση Συστήματος Πυρανίχνευσης 2002,2005,2015.
Εγκατάσταση Συστήματος Παρακολούθησης 2006,2007,2012,2015.
Εγκατάσταση Συστήματος Συναγερμού 2004,2005,2007.

  • Μοναδικά Οφέλη: Εγγύηση απόδοσης και λειτουργίας των υλικών σε πλήρη εναρμόνιση με τον χώρο, προσδίδουν την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του κτιρίου με άμεση ενημέρωση των χρηστών και υψηλές δυνατότητες επεκτασιμότητας των συστημάτων.
  • Μηχανικός Έργου: Μιχάλης Κρητικός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός